Stoofpot
15 min
45 min
Zoete Aardappel en Kip Tajine

Dit recept voor zoete aardappel en kip tajine brengt de warme, kruidige smaken van het Midden-Oosten naar je bord. Met zoete aardappel, ingelegde citroen en een mix van aromatische kruiden, is dit gerecht eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zoete aardappel2 stuks
- Ingelegde citroen1 stuks
- Courgette1 stuks
- Kipfilet400 gram
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Kikkererwten1 blik
- Ras el hanout2 theelepels
- Kippenbouillon500 milliliter
- Verse koriander1 handvol
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in olijfolie goudbruin in een grote stoofpan.
- 2Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan en bak deze kort mee.
- 3Meng de ras el hanout door de kip en uien.
- 4Voeg de geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappel, courgette en ingelegde citroen toe.
- 5Giet de kippenbouillon erbij en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
- 6Laat het geheel ongeveer 30-45 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
- 7Garneer met vers gehakte koriander voor het serveren.