Stoofpot
15 min
45 min

Zoete Aardappel en Kip Tajine

Dit recept voor zoete aardappel en kip tajine brengt de warme, kruidige smaken van het Midden-Oosten naar je bord. Met zoete aardappel, ingelegde citroen en een mix van aromatische kruiden, is dit gerecht eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zoete aardappel
      stuks
    • Ingelegde citroen
      stuks
    • Courgette
      stuks
    • Kipfilet
      400 gram
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Kikkererwten
      blik
    • Ras el hanout
      theelepels
    • Kippenbouillon
      500 milliliter
    • Verse koriander
      handvol

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in olijfolie goudbruin in een grote stoofpan.
    • 2
      Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan en bak deze kort mee.
    • 3
      Meng de ras el hanout door de kip en uien.
    • 4
      Voeg de geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappel, courgette en ingelegde citroen toe.
    • 5
      Giet de kippenbouillon erbij en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
    • 6
      Laat het geheel ongeveer 30-45 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
    • 7
      Garneer met vers gehakte koriander voor het serveren.
2025 © Eerlijk Eten