Pasta
10 min
35 min

Romige oesterzwammen met penne

Oesterzwammen zijn een soort eetbare paddenstoelen die vaak worden gebruikt in diverse keukens over de hele wereld. Ze hebben een waaiervormige of oestervormige hoed, vandaar de naam.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Penne
      200 g
    • Oesterzwam
      200 g
    • Tomatenblokjes
      blik
    • Kleine ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Kookroom
      150 ml
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout en Peper, naar smaak
    • Basilicum en Parmezaanse kaas (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan met water aan de kook, voeg een snufje zout toe en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
    • 2
      Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
    • 3
      Verhit de overige eetlepel olijfolie in dezelfde pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht en transparant zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus enkele minuten sudderen.
    • 4
      Zet het vuur laag en voeg de kookroom toe aan de rode saus. Roer goed door elkaar en laat het een minuutje sudderen.
    • 5
      Voeg de gebakken oesterzwammen en de gekookte penne toe aan de rode saus. Meng alles goed door elkaar en laat het nog 2-3 minuten op laag vuur staan zodat alle smaken goed mengen. Breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Verdeel de romige penne met oesterzwammen over twee borden. Garneer eventueel met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Oesterzwammen zijn een soort eetbare paddenstoelen die vaak worden gebruikt in diverse keukens over de hele wereld. Ze hebben een waaiervormige of oestervormige hoed, vandaar de naam. De textuur is vlezig en fluweelachtig, en ze hebben een subtiele, aardse smaak die soms wordt omschreven als licht nootachtig of zoetig.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten