Roerbakgerecht
15 min
30 min

Kerrie-koolsensatie met Malse Kipfilet

Dit gerecht combineert de sappigheid van kipfilet met de pittige warmte van kerriepoeder en de frisse knapperigheid van Chinese kool. De romige toevoeging van crème fraîche verrijkt de texturen, terwijl sojasaus subtiele diepte en umami toevoegt. Binnen 45 minuten op tafel, een ideaal gerecht voor liefhebbers van Aziatische invloeden met een twist.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      400 gram
    • Chinese kool
      stuks
    • Crème fraîche
      200 gram
    • Kerriepoeder
      eetlepels
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Uien
      stuks
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Rode paprika
      stuks
    • Olie
      eetlepels

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in dunne reepjes en marineer met sojasaus en kerriepoeder.
    • 2
      Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de Chinese kool en rode paprika in reepjes.
    • 3
      Verhit olie in een grote koekenpan of wok en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg de gemarineerde kipfilet toe en bak tot deze gaar is.
    • 5
      Roer de Chinese kool en rode paprika erdoorheen en bak tot ze knapperig maar gaar zijn.
    • 6
      Voeg de crème fraîche toe en meng goed zodat alles bedekt is met een romige saus.
    • 7
      Kook nog een paar minuten door. Breng op smaak met extra sojasaus indien nodig en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten