Pasta
10 min
30 min

Tagliolini met wild ragù

Dit is een heerlijk gerecht dat de rijke smaken van wild combineert met delicate Italiaanse pasta. In Italië staat ragù bekend als een langzaam gegaarde vleessaus, maar dankzij het gebruik van wildmix kun je dit gerecht snel en eenvoudig op tafel zetten.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Tagliolini met wild ragù is een heerlijk gerecht dat de rijke smaken van wild combineert met delicate Italiaanse pasta. In Italië staat ragù bekend als een langzaam gegaarde vleessaus, maar dankzij het gebruik van een kant-en-klare, voorgegaarde wildmix kun je dit gerecht snel en eenvoudig op tafel zetten, zonder aan smaak in te boeten. De combinatie van de hartige wildragù met de dunne tagliolini-pasta zorgt voor een smaakvolle maaltijd. Dit gerecht gaat goed samen met een glas rode wijn, zoals Chianti of Barolo, om de rijke smaken van het wild te complimenteren.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tagliolini
      150 g
    • Voorgegaarde wildmix
      200 g
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Wortel
      stuks
    • Bleekselderij
      stengel
    • Rode wijn
      100 ml
    • Passata
      200 ml
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Laurierblad
      stuks
    • Verse tijm
      takje
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse Parmezaanse kaas

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en fruit alles 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
    • 2
      Voeg de rode wijn toe en laat deze ongeveer 2 minuten inkoken, zodat de alcohol verdampt en de smaken goed intrekken.
    • 3
      Voeg de passata en tomatenpuree toe, samen met het laurierblad en de tijm. Roer goed door.
    • 4
      Snijd de voorgegaarde wildmix in kleine stukjes en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed vermengen en de saus iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Terwijl de saus pruttelt, breng een grote pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de tagliolini volgens de instructies op de verpakking (meestal 3-5 minuten), totdat de pasta al dente is. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.
    • 6
      Verwijder het laurierblad uit de ragù. Voeg de gekookte tagliolini toe aan de pan met de wild ragù en meng goed. Voeg eventueel een scheutje van het bewaarde kookvocht toe om de saus iets dunner te maken als dat nodig is.
    • 7
      Serveer de tagliolini met wild ragù op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst. Voeg eventueel een takje verse tijm toe als garnering.
    • 8
      Tip: Je kunt ook een vleugje chili toevoegen aan de saus voor een pittigere variant.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten