Pastagerecht
10 min
20 min

Lamskeftaballetjes met Broccoli-Penne

Geniet van deze snelle en smaakvolle maaltijd waarbij lamskeftaballetjes gecombineerd worden met verse penne en broccoli. De smaken van de Italiaanse keuken komen goed tot hun recht door de kruiden en groenten. Dit gerecht is ideaal wanneer je weinig tijd hebt maar toch iets bijzonders op tafel wilt zetten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Lamsshoarma
      300 gram
    • Verse Penne
      200 gram
    • Broccoli
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Tomatensaus
      200 milliliter
    • Gedroogde oregano
      theelepel
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Peper en zout
      snuf

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de verse penne volgens de instructies op de verpakking in ruim kokend water met een snuf zout.
    • 2
      Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten mee met de pasta. Giet daarna alles af.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak dit totdat het glazig is.
    • 4
      Voeg de lamsshoarma toe aan de pan en bak deze rul. Voeg de tomatensaus en gedroogde oregano toe en laat dit 5 minuten sudderen.
    • 5
      Meng de gekookte penne en broccoli door de saus en verwarm alles goed door.
    • 6
      Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.
2025 © Eerlijk Eten