Stoofgerecht
10 min
20 min
Snelle Ossobuco Alla Milanese

Geniet van een snelle versie van Ossobuco, een klassiek Italiaans gerecht met runderschenkel. Deze versie maakt gebruik van verse ingrediënten voor een rijke smaak, en is in slechts dertig minuten klaar om te serveren. Perfect voor een doordeweekse Italiaanse avond.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Runderschenkel6 stuks
- Wortels3 stuks
- Rode ui1.5 stuk
- Knoflook3 teentjes
- Tomatenpuree3 eetlepels
- Rundvleesbouillon375 milliliter
- Olijfolie4.5 eetlepels
- Droge witte wijn150 milliliter
- Peterselie4.5 takjes
- Citroenschil1.5 eetlepel
- Peper en zout1.5 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de runderschenkel aan beide kanten bruin.
- 2Voeg de in plakjes gesneden wortels, gesnipperde rode ui en fijngehakte knoflook toe en bak 5 minuten tot ze zacht zijn.
- 3Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de witte wijn toe. Laat het geheel 2 minuten inkoken.
- 4Voeg de rundvleesbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur.
- 5Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een garnering van fijngehakte peterselie en citroenschil.