Stoofgerecht
10 min
20 min

Snelle Ossobuco Alla Milanese

Geniet van een snelle versie van Ossobuco, een klassiek Italiaans gerecht met runderschenkel. Deze versie maakt gebruik van verse ingrediënten voor een rijke smaak, en is in slechts dertig minuten klaar om te serveren. Perfect voor een doordeweekse Italiaanse avond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Runderschenkel
      stuks
    • Wortels
      stuks
    • Rode ui
      1.5 stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Tomatenpuree
      eetlepels
    • Rundvleesbouillon
      375 milliliter
    • Olijfolie
      4.5 eetlepels
    • Droge witte wijn
      150 milliliter
    • Peterselie
      4.5 takjes
    • Citroenschil
      1.5 eetlepel
    • Peper en zout
      1.5 snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de runderschenkel aan beide kanten bruin.
    • 2
      Voeg de in plakjes gesneden wortels, gesnipperde rode ui en fijngehakte knoflook toe en bak 5 minuten tot ze zacht zijn.
    • 3
      Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de witte wijn toe. Laat het geheel 2 minuten inkoken.
    • 4
      Voeg de rundvleesbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur.
    • 5
      Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een garnering van fijngehakte peterselie en citroenschil.
2025 © Eerlijk Eten