Skilletgerecht
10 min
20 min

Sappige Sjalotten en Kip Skillet

Deze sappige sjalotten en kip skillet is een eenvoudig eenpansgerecht boordevol smaak. Zachte sjalotten combineren perfect met malse kipfilet, terwijl een mix van kruiden een frisse smaak toevoegt. Deze maaltijd is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook heerlijk als doordeweekse avondmaaltijd. Het is klaar in slechts 30 minuten!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Sjalot
      stuks
    • Kipfilet
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Tijm
      theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel
    • Knoflook
      teentjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilets in dunne plakjes en kruid ze met zout, peper en tijm.
    • 2
      Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 3
      Voeg de sjalotten, gehalveerd, toe aan de pan en bak ze gedurende 3-4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
    • 4
      Doe de plakjes kip bij de sjalotten en bak ze 5-6 minuten goudbruin.
    • 5
      Voeg de fijngehakte knoflook toe en roer nog een minuut door de pan.
    • 6
      Serveer warm met een groene salade of gestoomde groenten naar keuze.
2025 © Eerlijk Eten