Skilletgerecht
10 min
20 min
Sappige Sjalotten en Kip Skillet

Deze sappige sjalotten en kip skillet is een eenvoudig eenpansgerecht boordevol smaak. Zachte sjalotten combineren perfect met malse kipfilet, terwijl een mix van kruiden een frisse smaak toevoegt. Deze maaltijd is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook heerlijk als doordeweekse avondmaaltijd. Het is klaar in slechts 30 minuten!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Sjalot4 stuks
- Kipfilet2 stuks
- Olijfolie2 eetlepels
- Tijm1 theelepel
- Zout1 theelepel
- Zwarte peper0.5 theelepel
- Knoflook2 teentjes
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de kipfilets in dunne plakjes en kruid ze met zout, peper en tijm.
- 2Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 3Voeg de sjalotten, gehalveerd, toe aan de pan en bak ze gedurende 3-4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- 4Doe de plakjes kip bij de sjalotten en bak ze 5-6 minuten goudbruin.
- 5Voeg de fijngehakte knoflook toe en roer nog een minuut door de pan.
- 6Serveer warm met een groene salade of gestoomde groenten naar keuze.