Ingrediënten
- Aubergine2 stuks
- Rundergehakt200 g
- Bulgur100 g
- Grote Ui1 stuks
- Feta, verkruimeld100 g
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Olijfolie2 eetlepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Gemalen komijn1 theelepel
- Zout en peper, naar smaak
- Peterselie of Munt
- Kleine tomaat (voor de extra frisheid)1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2Halveer de aubergines in de lengte en hol ze uit met een lepel, laat ongeveer een halve centimeter rand over. Snijd het uitgeholde vlees in kleine blokjes en zet opzij.
- 3Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- 4Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn.
- 5Voeg het gehakt toe en bak het tot het bruin en gaar is, breng op smaak met paprikapoeder, komijn, zout en peper. Voeg de blokjes aubergine toe en laat nog een paar minuten koken.
- 6Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking in een aparte pot.
- 7Meng het gekookte gehaktmengsel met de gekookte bulgur en de helft van de verkruimelde feta. Vul de uitgeholde aubergines met het bulgur-gehaktmengsel, druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
- 8Plaats de gevulde aubergines in een ovenschaal, besprenkel met de overgebleven olijfolie. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot de aubergines zacht en goed gaar zijn.
- 9Haal de aubergines uit de oven en garneer met de overgebleven feta, wat uienringen, verse peterselie, basilicum of munt, en fijngehakte tomaten als je die hebt.
- 10Serveer warm en geniet!
Bulgur is een volkoren graanproduct dat meestal wordt gemaakt van harde tarwe. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Het is een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Midden-Oosterse en Mediterrane keuken. Dankzij het voor-kookproces is bulgur vrij snel te bereiden in vergelijking met andere volle granen. Het heeft een lichte, nootachtige smaak en een stevige, chewy textuur, wat het een geweldig alternatief maakt voor rijst of couscous in vele gerechten. Het onderstaand recept is makkelijk aanpasbaar met andere groenten zoals fijngesneden prei, wortel of tomaat. Als je het gehakt weglaat kan je er ook een mooie vegetarische schotel van maken die door zijn kleuren een mooi, en vooral lekker, gerecht op je bord is.