Roerbakgerecht
10 min
20 min

Sappige Kipfilet met Prei en Snijbonen

Deze eenvoudige en heerlijke maaltijd combineert sappige kipfilet met knapperige snijbonen en zachte prei. De toevoeging van knoflook en kruiden geeft het gerecht een extra smaakdimensie, perfect voor een doordeweekse avond. Het is een Mediterraans geïnspireerd gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Prei
      stuks
    • Snijbonen
      200 gram
    • Knoflook
      tenen
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel
    • Citroensap
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in dunne reepjes en marineer met citroensap, zout en peper.
    • 2
      Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Snijd de snijbonen in stukjes van ongeveer 3 cm.
    • 3
      Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipreepjes tot ze goudbruin zijn.
    • 4
      Voeg knoflook, prei en snijbonen toe aan de pan en roerbak alles samen voor ongeveer 10 minuten.
    • 5
      Serveer het gerecht warm en geniet van de heerlijke Mediterraanse smaken.
2025 © Eerlijk Eten