Pasta
10 min
20 min

Snelle pasta met broccoli

Deze lekkere romige pasta met broccoli heb je binnen een half uurtje op tafel staan. Ideaal voor een snelle hap voor een doordeweekse avond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tagliatelle pasta
      200 g
    • Broccoli, in roosjes gesneden
      200 g
    • Champignons, in plakjes gesneden
      200 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Kleine ui, fijngesnipperd
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Slagroom
      150 ml
    • Parmezaanse kaas, geraspt
      50 g
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan met gezouten water aan de kook voor de pasta.
    • 2
      Stoom of blancheer de broccoliroosjes in deze pan tot ze beetgaar zijn, ongeveer 3-4 minuten, zet ze opzij en laat uitlekken.
    • 3
      Voeg de tagliatelle toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente, ongeveer 8-10 minuten.
    • 4
      Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is, ongeveer 2-3 minuten.
    • 6
      Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot de champignons goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Voeg de slagroom toe aan de champignons en breng aan de kook.
    • 8
      Laat de saus een paar minuten sudderen tot deze iets dikker wordt.
    • 9
      Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot deze gesmolten is en de saus glad is.
    • 10
      Giet de tagliatelle af en voeg deze samen met de broccoliroosjes toe aan de saus.
    • 11
      Meng alles voorzichtig door elkaar en warm nog een minuut door, zodat de smaken goed mengen.
    • 12
      Verdeel de pasta over twee borden en garneer met verse peterselie.

Deze lekkere romige pasta met broccoli heb je binnen een half uurtje op tafel staan. Ideaal voor een snelle hap voor een doordeweekse avond.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten