Personen
-
+
Ingrediënten
- Tagliatelle pasta200 g
- Broccoli, in roosjes gesneden200 g
- Champignons, in plakjes gesneden200 g
- Olijfolie2 eetlepel
- Kleine ui, fijngesnipperd1 stuks
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Slagroom150 ml
- Parmezaanse kaas, geraspt50 g
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een grote pan met gezouten water aan de kook voor de pasta.
- 2Stoom of blancheer de broccoliroosjes in deze pan tot ze beetgaar zijn, ongeveer 3-4 minuten, zet ze opzij en laat uitlekken.
- 3Voeg de tagliatelle toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente, ongeveer 8-10 minuten.
- 4Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 5Voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is, ongeveer 2-3 minuten.
- 6Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot de champignons goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- 7Voeg de slagroom toe aan de champignons en breng aan de kook.
- 8Laat de saus een paar minuten sudderen tot deze iets dikker wordt.
- 9Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot deze gesmolten is en de saus glad is.
- 10Giet de tagliatelle af en voeg deze samen met de broccoliroosjes toe aan de saus.
- 11Meng alles voorzichtig door elkaar en warm nog een minuut door, zodat de smaken goed mengen.
- 12Verdeel de pasta over twee borden en garneer met verse peterselie.
Deze lekkere romige pasta met broccoli heb je binnen een half uurtje op tafel staan. Ideaal voor een snelle hap voor een doordeweekse avond.
