Entrecote
10 min
20 min

Perfect gebakken entrecote met goudbruine, gegrilde aardappeltjes en geroosterde paprika’s

Dit gerecht is een ode aan eenvoud en pure smaken: sappig rundvlees met een volle vleessmaak, knapperige aardappelpartjes met een rokerig randje, en zachte paprika’s die hun zoetheid prijsgeven op de grill.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Entrecote
      stuks
    • Aardappel
      stuks
    • Rode paprika
      stuks
    • Groene paprika
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Boter
      eetlepel
    • Zout en peper
    • Knoflookpoeder

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil en snijd de aardappelen in gelijkmatige partjes. Kook ze 5 minuten voor in gezouten water, giet af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de paprika’s in grove stukken.
    • 2
      Meng de aardappelpartjes en paprikastukken met olijfolie, zout, peper en eventueel knoflookpoeder en rozemarijn. Verhit een grillpan of barbecue en grill de aardappeltjes en paprika gedurende ongeveer 8-10 minuten, regelmatig keren totdat ze mooie grillstrepen krijgen en goudbruin zijn.
    • 3
      Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog met keukenpapier. Kruid beide zijden royaal met zout en versgemalen peper.
    • 4
      Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de entrecotes aan beide kanten circa 2-3 minuten, afhankelijk van gewenste gaarheid (medium-rare tot medium). Laat daarna het vlees 3-5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    • 5
      Verdeel de gegrilde aardappeltjes en paprika over twee borden, snijd eventueel het vlees in mooie plakken en leg het erbij. Serveer direct en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Er gaat niets boven een perfect gebakken entrecote met goudbruine, gegrilde aardappeltjes en geroosterde paprika’s. Dit gerecht is een ode aan eenvoud en pure smaken: sappig rundvlees met een volle vleessmaak, knapperige aardappelpartjes met een rokerig randje, en zachte paprika’s die hun zoetheid prijsgeven op de grill. Met weinig ingrediënten en aandacht voor bereiding zet je in een half uurtje een heerlijk smaakvol bord op tafel.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten