Entrecote
10 min
20 min
Perfect gebakken entrecote met goudbruine, gegrilde aardappeltjes en geroosterde paprika’s

Dit gerecht is een ode aan eenvoud en pure smaken: sappig rundvlees met een volle vleessmaak, knapperige aardappelpartjes met een rokerig randje, en zachte paprika’s die hun zoetheid prijsgeven op de grill.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Entrecote2 stuks
- Aardappel4 stuks
- Rode paprika1 stuks
- Groene paprika1 stuks
- Olijfolie2 eetlepel
- Boter1 eetlepel
- Zout en peper
- Knoflookpoeder
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Schil en snijd de aardappelen in gelijkmatige partjes. Kook ze 5 minuten voor in gezouten water, giet af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de paprika’s in grove stukken.
- 2Meng de aardappelpartjes en paprikastukken met olijfolie, zout, peper en eventueel knoflookpoeder en rozemarijn. Verhit een grillpan of barbecue en grill de aardappeltjes en paprika gedurende ongeveer 8-10 minuten, regelmatig keren totdat ze mooie grillstrepen krijgen en goudbruin zijn.
- 3Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog met keukenpapier. Kruid beide zijden royaal met zout en versgemalen peper.
- 4Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de entrecotes aan beide kanten circa 2-3 minuten, afhankelijk van gewenste gaarheid (medium-rare tot medium). Laat daarna het vlees 3-5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- 5Verdeel de gegrilde aardappeltjes en paprika over twee borden, snijd eventueel het vlees in mooie plakken en leg het erbij. Serveer direct en geniet van deze heerlijke maaltijd.
Er gaat niets boven een perfect gebakken entrecote met goudbruine, gegrilde aardappeltjes en geroosterde paprika’s. Dit gerecht is een ode aan eenvoud en pure smaken: sappig rundvlees met een volle vleessmaak, knapperige aardappelpartjes met een rokerig randje, en zachte paprika’s die hun zoetheid prijsgeven op de grill. Met weinig ingrediënten en aandacht voor bereiding zet je in een half uurtje een heerlijk smaakvol bord op tafel.
