Zalm
10 min
20 min

Zalm met Kruidenkorst: Crispy Zalm met Pasta

Ben je op zoek naar een lekker en simpel recept voor zalm? Deze zalmschotel is precies wat je zoekt! Je maakt 'm met een heerlijke knapperige korst van fijngehakte noten, verse kruiden en knoflook.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zalmfilet
      stuks
    • Tagliatelle
      200 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Verse basilicum
      eetlepel
    • Verse peterselie
      eetlepel
    • Fijngehakte noten
      eetlepel
    • Rucola
      handjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook.
    • 2
      Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij.
    • 3
      Meng in een kom de fijngehakte knoflook, basilicum, peterselie, noten, zout en peper. Voeg een beetje olijfolie toe zodat je een smeuïg mengsel krijgt.
    • 4
      Verwarm de oven voor op 200°C
    • 5
      Leg de zalmfilets in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en wat citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Verdeel het notenmengsel over de zalmfilets en druk het goed aan.
    • 7
      Bak de zalmfilets in de oven gedurende 12-15 minuten. Zet de laatste paar minuten de grill aan om de korst extra knapperig te maken.
    • 8
      Meng de gekookte pasta met een scheutje olijfolie en voeg de rucola toe. Door de warmte van de pasta slinkt de rucola een beetje.
    • 9
      Verdeel de pasta over twee borden en leg de zalmfilet met kruidenkorst bovenop.
    • 10
      Voeg eventueel wat extra citroensap of een snufje zwarte peper toe.

Ben je op zoek naar een lekker en simpel recept voor zalm? Deze zalmschotel is precies wat je zoekt! Je maakt 'm met een heerlijke knapperige korst van fijngehakte noten, verse kruiden en knoflook. Dit geeft de sappige zalmfilet extra smaak en een lekkere crunch. Probeer dit recept voor zalm met kruidenkorst en geniet van een heerlijke en simpele maaltijd die indruk maakt!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten