Stoofpot
10 min
20 min
Spaanse Merguez Stoofpot met Rijst

Deze Spaanse merguez stoofpot combineert de kruidige smaken van merguez lamsworstjes met de hartigheid van witte kool en champignons. Geserveerd met rijst, vormt dit gerecht een vullend en aromatisch diner dat gemakkelijk te bereiden is. Perfect voor een doordeweekse maaltijd in slechts 30 minuten.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Merguez lamsworstjes4 stuks
- Witte kool200 gram
- Champignons150 gram
- Rijst200 gram
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Paprikapoeder1 eetlepel
- Tomatenblokjes400 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout1 theelepel
- Peper1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 2Snijd de merguez worstjes in stukjes en bak ze 5 minuten tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan.
- 3Voeg de in plakjes gesneden ui en champignons toe aan de pan en bak ze 3 minuten.
- 4Voeg knoflook toe en bak kort mee.
- 5Doe de gesneden witte kool erbij en bak 2 minuten mee.
- 6Strooi paprikapoeder over de groenten en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed door.
- 7Breng op smaak met zout en peper.
- 8Voeg de gebakken merguez weer toe en laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
- 9Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 10Serveer de stoofpot samen met de rijst voor een complete maaltijd.





