Stoofpot
10 min
20 min

Spaanse Merguez Stoofpot met Rijst

Deze Spaanse merguez stoofpot combineert de kruidige smaken van merguez lamsworstjes met de hartigheid van witte kool en champignons. Geserveerd met rijst, vormt dit gerecht een vullend en aromatisch diner dat gemakkelijk te bereiden is. Perfect voor een doordeweekse maaltijd in slechts 30 minuten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Merguez lamsworstjes
      stuks
    • Witte kool
      200 gram
    • Champignons
      150 gram
    • Rijst
      200 gram
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Paprikapoeder
      eetlepel
    • Tomatenblokjes
      400 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 2
      Snijd de merguez worstjes in stukjes en bak ze 5 minuten tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan.
    • 3
      Voeg de in plakjes gesneden ui en champignons toe aan de pan en bak ze 3 minuten.
    • 4
      Voeg knoflook toe en bak kort mee.
    • 5
      Doe de gesneden witte kool erbij en bak 2 minuten mee.
    • 6
      Strooi paprikapoeder over de groenten en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed door.
    • 7
      Breng op smaak met zout en peper.
    • 8
      Voeg de gebakken merguez weer toe en laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
    • 9
      Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 10
      Serveer de stoofpot samen met de rijst voor een complete maaltijd.
2025 © Eerlijk Eten