Pastagerecht
10 min
15 min

Romige Spinazie en Broccoli Pasta

Geniet van deze heerlijke, romige pasta met spinazie en broccoli. Het is een perfect gerecht voor een drukke doordeweekse avond. De verse groenten gecombineerd met een lichte roomsaus maken het een smaakvol en voedzaam diner dat zowel jong als oud zal waarderen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Penne
      300 gram
    • Broccoli
      stuks
    • Spinazie
      200 gram
    • Kookroom
      250 milliliter
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Knoflook
      teentjes
    • Peper en zout
      snufjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een snufje zout.
    • 2
      Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de pasta.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de fijngesneden knoflook kort totdat deze geurig is.
    • 4
      Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is.
    • 5
      Giet de pasta en broccoli af en voeg toe aan de pan met spinazie.
    • 6
      Voeg de kookroom toe en roer goed door totdat alles gelijkmatig bedekt is met de saus.
    • 7
      Breng op smaak met peper en zout, en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
2025 © Eerlijk Eten