Pannengerecht
10 min
20 min

Kip met Romige Oesterzwam en Aardappelen

Ontdek een eenvoudig, maar heerlijk diner met kip, oesterzwammen en aardappelen. Dit gerecht is perfect voor drukke avonden. In slechts 30 minuten heb je een smaakvolle, romige schotel op tafel die je zintuigen prikkelt met de aardse smaken van paddenstoelen en sappige kip die smelten in je mond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stukken
    • Oesterzwammen
      200 gram
    • Aardappelen
      500 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Room
      100 milliliters
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.
    • 2
      Verhit olijfolie in een koekenpan, snijd de kipfilet in stukjes en bak ze goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
    • 3
      Bak in dezelfde pan de gesneden knoflook en oesterzwammen tot ze zacht zijn. Voeg de kip weer toe aan de pan.
    • 4
      Giet de room erbij, breng op smaak met zout en peper en laat sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
    • 5
      Serveer de kip en saus over de gekookte aardappelen.
2025 © Eerlijk Eten