Roerbakschotel
10 min
20 min

Romige Kippendijen met Paprikamix

Dit gerecht combineert sappige kippendijen met een mix van kleurrijke paprika's en champignons, afgewerkt met een romige saus van kookroom en feta. Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd waar je in een handomdraai een Mediterraanse sfeer mee creëert.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippendijen
      500 gram
    • Paprika
      stuks
    • Champignons
      250 gram
    • Kookroom
      200 milliliter
    • Feta
      150 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Rode ui
      stuk
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel
    • Basilicum
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kippendijen in blokjes en de paprika's in reepjes.
    • 2
      Snijd de champignons en rode ui in plakjes. Hak de knoflook fijn.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kippendijen rondom bruin.
    • 4
      Voeg de rode ui, knoflook, paprika en champignons toe en bak 5 minuten mee.
    • 5
      Schenk de kookroom over de kip en groenten en laat 10 minuten zachtjes koken.
    • 6
      Verkruimel de feta over het gerecht en breng op smaak met zout, peper en basilicum.
2025 © Eerlijk Eten