Visgerecht
10 min
20 min
Krokante Kabeljauw met Rijst en Lamsoren

Deze makkelijk te bereiden maaltijd combineert de delicate smaak van kabeljauw met de zilte frisheid van lamsoren. Serveer met perfect gekookte rijst voor een voedzame, vullende ervaring die binnen 30 minuten op tafel staat.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kabeljauwfilet4 stuks
- Rijst200 gram
- Lamsoren100 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Citroen1 stuks
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
- Knoflook2 teentjes
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- 2Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de kabeljauwfilets toe. Bak de filets 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
- 3Gebruik dezelfde pan om de knoflook kort te bakken, voeg dan de lamsoren toe en bak deze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
- 4Serveer de kabeljauw op een bedje van rijst en giet het sap van de citroen eroverheen. Plaats de lamsoren erbij en breng op smaak met zout en peper.