Aubergine
10 min
30 min

Gevulde aubergines met rundergehakt, tomaat en kaas

Dit gerecht combineert de zachte, geroosterde smaak van aubergine met hartig gehakt en een smeuïge laag gesmolten kaas. Het is niet alleen makkelijk te maken, maar ziet er ook prachtig uit op tafel.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aubergine
      stuks
    • Rundergehakt
      200 g
    • Tomaat
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Geraspte kaas
      50 g
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Olijfolie
      theelepel
    • Gedroogde oregano
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200°C.
    • 2
      Halveer de aubergine in de lengte en hol deze voorzichtig uit met een lepel. Laat ongeveer 1 cm vruchtvlees aan de rand zitten.
    • 3
      Bestrijk de binnenkant met een beetje olijfolie, leg de auberginehelften op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
    • 4
      Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 5
      Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    • 6
      Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
    • 7
      Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree en het fijngesneden auberginevruchtvlees (dat je eruit hebt geschept) door het gehaktmengsel. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
    • 8
      Haal de gebakken auberginehelften uit de oven en vul ze royaal met het gehaktmengsel.
    • 9
      Bestrooi met de geraspte kaas.
    • 10
      Zet de gevulde aubergines terug in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
    • 11
      Haal de aubergines uit de oven en garneer ze met verse peterselie of basilicum.
    • 12
      Serveer met een frisse salade van tomaat en eventueel knapperig brood.

Gevulde aubergines met rundergehakt, tomaat en kaas zijn een heerlijke en voedzame maaltijd. Dit gerecht combineert de zachte, geroosterde smaak van aubergine met hartig gehakt en een smeuïge laag gesmolten kaas. Het is niet alleen makkelijk te maken, maar ziet er ook prachtig uit op tafel. Met een frisse salade erbij heb je een complete en smaakvolle maaltijdt. Perfect voor een doordeweekse avond of een gezellige etentje thuis!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten