De Amerikaanse Nectarine Cobbler is een klassiek dessert. Dit warme, gebakken nagerecht combineert sappige nectarines met een knapperige, biscuitachtige topping. De naam "cobbler" verwijst naar het rustieke uiterlijk van het gerecht, waarbij de topping lijkt op een geplaveide straat. Dit dessert is populair vanwege zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaak, perfect voor elke gelegenheid.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Nactarine2 stuks
- Suiker2 eetlepel
- Maizena1 theelepel
- Vanille extract0.5 theelepel
- Kaneelpoeder0.5 theelepel
- Citroensap1 eetlepel
- Bloem60 g
- Bakpoeder0.5 theelepel
- Snufje zout
- Koude boter30 g
- Melk2 eetlepel
Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Meng in een kom de gesneden nectarines met suiker, maïzena, vanille-extract, kaneelpoeder en citroensap. Zorg ervoor dat de nectarines goed bedekt zijn met het mengsel.
- 3Verdeel de nectarinevulling gelijkmatig over een kleine ovenschaal.
- 4Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout.
- 5Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf deze met je vingers door het bloemmengsel totdat het op grove kruimels lijkt.
- 6Voeg de melk toe en roer tot een zacht deeg ontstaat. Het deeg moet enigszins klonterig zijn.
- 7Verdeel de topping gelijkmatig over de nectarines in de ovenschaal. Het hoeft niet perfect te zijn; een rustieke uitstraling is juist mooi.
- 8Bak de cobbler in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de topping goudbruin is en de vulling borrelt.
- 9Laat de cobbler een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.
- 10Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten