Fruit
15 min
30 min

Amerikaanse Nectarine Cobbler

De Amerikaanse Nectarine Cobbler is een klassiek dessert. Dit warme, gebakken nagerecht combineert sappige nectarines met een knapperige, biscuitachtige topping.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

De Amerikaanse Nectarine Cobbler is een klassiek dessert. Dit warme, gebakken nagerecht combineert sappige nectarines met een knapperige, biscuitachtige topping. De naam "cobbler" verwijst naar het rustieke uiterlijk van het gerecht, waarbij de topping lijkt op een geplaveide straat. Dit dessert is populair vanwege zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaak, perfect voor elke gelegenheid.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Nactarine
      stuks
    • Suiker
      eetlepel
    • Maizena
      theelepel
    • Vanille extract
      0.5 theelepel
    • Kaneelpoeder
      0.5 theelepel
    • Citroensap
      eetlepel
    • Bloem
      60 g
    • Bakpoeder
      0.5 theelepel
    • Snufje zout
    • Koude boter
      30 g
    • Melk
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 180°C.
    • 2
      Meng in een kom de gesneden nectarines met suiker, maïzena, vanille-extract, kaneelpoeder en citroensap. Zorg ervoor dat de nectarines goed bedekt zijn met het mengsel.
    • 3
      Verdeel de nectarinevulling gelijkmatig over een kleine ovenschaal.
    • 4
      Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout.
    • 5
      Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf deze met je vingers door het bloemmengsel totdat het op grove kruimels lijkt.
    • 6
      Voeg de melk toe en roer tot een zacht deeg ontstaat. Het deeg moet enigszins klonterig zijn.
    • 7
      Verdeel de topping gelijkmatig over de nectarines in de ovenschaal. Het hoeft niet perfect te zijn; een rustieke uitstraling is juist mooi.
    • 8
      Bak de cobbler in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de topping goudbruin is en de vulling borrelt.
    • 9
      Laat de cobbler een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.
    • 10
      Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten