Bloemkool
10 min
15 min

Bloemkoolomelet

Deze bloemkoolomelet is een heerlijk gezond gerecht, ideaal als voedzaam ontbijt of lichte lunch. De combinatie van verse bloemkoolroosjes met luchtige eieren zorgt voor een maaltijd vol vitamines en eiwitten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Ei
      stuks
    • Bloemkool
      250 g
    • Ui
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse bladpeterselie

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes 4-5 minuten, totdat ze nét beetgaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
    • 2
      Klop ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
    • 3
      Verhit olijfolie in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en fruit hierin kort de gesnipperde ui aan tot deze glazig is.
    • 4
      Voeg de bloemkool toe aan de ui en giet vervolgens het eimengsel eroverheen. Zorg dat de bloemkool gelijkmatig verdeeld is.
    • 5
      Laat de omelet op laag tot middelhoog vuur zachtjes garen, ongeveer 8-10 minuten, tot de omelet gestold en licht goudbruin is aan de onderkant. Eventueel kun je de pan afdekken met een deksel om de bovenkant sneller te laten stollen.
    • 6
      Garneer met fijngehakte verse peterselie en serveer direct. Lekker met vers volkorenbrood of een frisse groene salade.

Deze bloemkoolomelet is een heerlijk gezond gerecht, ideaal als voedzaam ontbijt of lichte lunch. De combinatie van verse bloemkoolroosjes met luchtige eieren zorgt voor een maaltijd vol vitamines en eiwitten, die je lang een verzadigd gevoel geeft. Het gerecht is eenvoudig te bereiden, laag in koolhydraten en rijk aan smaak. Maak het af met verse kruiden zoals peterselie voor extra frisheid en geniet van een gezonde start of smakelijke onderbreking van je dag!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten