Stoofpot
10 min
20 min
Zomerstoof met Courgette en Kip

Deze zomerse stoofpot combineert de frisheid van cherry tomaatjes en Romaanse sla met de romigheid van courgette en de sappigheid van kip. Een simpel, maar o zo lekker gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. De Mediterraanse invloeden geven het een zonnige smaak die je meevoert naar warmere oorden.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Cherry tomaatjes200 gram
- Romaanse sla1 krop
- Courgette1 stuk
- Kipfilet300 gram
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Citroensap1 eetlepel
- Basilicum10 blaadjes
- Zout1 theelepel
- Zwarte peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout en peper.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kipblokjes rondom bruin.
- 3Voeg de fijngesneden knoflook en in stukken gesneden courgette toe. Bak enkele minuten mee.
- 4Halveer de cherry tomaatjes en voeg toe aan de pan. Laat 5 minuten sudderen.
- 5Roer de gescheurde Romaanse sla en het citroensap door de stoofpot.
- 6Garneer met verse basilicum en serveer warm.