Stoofpot
10 min
20 min

Zomerstoof met Courgette en Kip

Deze zomerse stoofpot combineert de frisheid van cherry tomaatjes en Romaanse sla met de romigheid van courgette en de sappigheid van kip. Een simpel, maar o zo lekker gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. De Mediterraanse invloeden geven het een zonnige smaak die je meevoert naar warmere oorden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Cherry tomaatjes
      200 gram
    • Romaanse sla
      krop
    • Courgette
      stuk
    • Kipfilet
      300 gram
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Citroensap
      eetlepel
    • Basilicum
      10 blaadjes
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout en peper.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kipblokjes rondom bruin.
    • 3
      Voeg de fijngesneden knoflook en in stukken gesneden courgette toe. Bak enkele minuten mee.
    • 4
      Halveer de cherry tomaatjes en voeg toe aan de pan. Laat 5 minuten sudderen.
    • 5
      Roer de gescheurde Romaanse sla en het citroensap door de stoofpot.
    • 6
      Garneer met verse basilicum en serveer warm.
2025 © Eerlijk Eten