Kip
60 min
60 min

Aziatische kip met gemberbier marinade

Hier is het recept voor deze superlekkere marinade die je voor alle stukken kip kunt gebruiken: vleugels, bouten, dijen, of zelfs een hele (gevlinderde) kip!
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Kip is heerlijk maar je moet er eigenlijk wel iets mee doen: een bepaalde manier van kruiden, of een marinade, maakt het tot een heel ander - en veel spannender - gerecht! Dit recept neemt je mee naar oosterse sferen. Een fijne marinade met gemberbier, sojasaus, basterdsuiker (voor de kleverigheid!), uitjes, gember en andere kruiden maakt van deze kip gegarandeerd een sensatie.

Het leuke is dat je deze marinade bij alle verschillende stukken kip kunt gebruiken: we hebben hier nu als voorbeeld kipvleugels (chicken wings) genomen. Maar je kunt ook kippenpoten, kippenborst of -dijen gebruiken - en zelfs een hele kip: bijvoorbeeld gevlinderd. Enjoy!

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Knoflook
      stuks
    • Sojasaus
      50 ml
    • Sesamolie
      ml
    • Rode peper
      stuks
    • Limoen
      stuks
    • Kipvleugels (chicken wings)
      stuks
    • Gemberbier
      250 ml
    • Basterdsuiker
      g
    • Verse Koriander
      g
    • Bosuitjes
      stuks
    • Djahé (gemberpoeder)
      theelepel

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Doe alle ingrediënten behalve de koriander, de peper en de bosuitjes in een grote kom. Dus het gemberbier, de sojasaus, limoensap, basterdsuiker, djahé, knoflook en sesamolie. Beetje doorroeren.
    • 2
      Leg de kip in dit mengsel, dek de kom af en laat een uurtje marineren in de ijskast.
    • 3
      Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • 4
      Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal of braadslee, en schep de marinade eroverheen. Doe het geheel in de oven en laat in ca. 30 minuten gaar worden.
    • 5
      Haal de kip uit de schaal en wikkel in aluminiumfolie om warm te houden.
    • 6
      Giet de marinade over in een pannetje en kook op het fornuis in tot een lekker dikke saus (of, als je de kip in een braadslee in de oven had staan: zet deze braadslee dan gewoon direct op het vuur).
    • 7
      Leg de kip in de schaal waarin je 'm wilt serveren en giet de saus eroverheen. Het gerecht is nu gereed om te serveren.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten