Roerbakgerecht
10 min
20 min

Kipfilet met Zoete Aardappel en Kool

Ontdek de perfecte harmonie van smaken in dit eenvoudige, snel te maken gerecht. De zoetheid van de aardappel en de umami van de sojasaus complementeren de malse kipfilet en knapperige Chinese kool. Het gerecht is ideaal voor doordeweekse avonden wanneer je in weinig tijd een smaakvolle maaltijd op tafel wilt zetten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zoete aardappel
      stuks
    • Gemberbier
      100 ml
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Ei
      stuk
    • Kipfilet
      stuks
    • Chinese kool
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
    • 2
      Snijd de kipfilet in stukjes en marineer kort in gemberbier en sojasaus.
    • 3
      Verhit een pan, voeg de kipfilet toe en bak totdat deze goudbruin en gaar is.
    • 4
      Kook de zoete aardappelblokjes in een aparte pan tot ze zacht zijn.
    • 5
      Kluts het ei en bak het als een omelet, snijd het in reepjes.
    • 6
      Snijd de Chinese kool in reepjes en roerbak kort in de pan met de kip.
    • 7
      Meng alle ingrediënten in de pan en serveer warm.
2025 © Eerlijk Eten