Roerbak
10 min
20 min

Snelle Mediterrane Groentenroerbak

Dit Mediterraans geïnspireerde gerecht combineert sappige tomaten, knapperige paprika en verse tauge tot een gemakkelijk en voedzaam diner. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden waarin je toch iets lekkers en gezonds wilt eten. De smaken van de groenten komen prachtig samen in deze snelle roerbak die binnen 30 minuten op tafel staat.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Ui
      stuk
    • Paprika
      stuk
    • Tomaat
      stuks
    • Taugé
      100 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Zwarte olijven
      10 stuks
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel
    • Verse basilicum
      blaadjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn.
    • 3
      Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak 5 minuten.
    • 4
      Voeg de taugé en zwarte olijven toe en roerbak nog eens 5 minuten.
    • 5
      Breng op smaak met zout, peper en verse basilicumblaadjes. Serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten