Roerbakgerecht
10 min
20 min

Kippenbouten met Prei in Sojadeken

Dit eenvoudige gerecht combineert malse kippenbouten met knapperige prei en een verfrissende sojasaus marinade. In slechts 30 minuten creëert u een smaakexplosie die perfect past binnen de Oosterse keuken. De prei zorgt voor een subtiele bite terwijl de sojasaus het geheel een heerlijke umami twist geeft.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippenbout
      stuks
    • Prei
      stuks
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Gember
      stukje
    • Zonnebloemolie
      eetlepels
    • Peper
      snufje
    • Zout
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de prei in ringetjes en hak de knoflook en gember fijn.
    • 2
      Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 3
      Bak de kippenbouten rondom bruin en voeg vervolgens de knoflook en gember toe.
    • 4
      Giet de sojasaus over de kip en voeg de prei toe, roer alles goed door.
    • 5
      Laat het geheel zachtjes stoven voor ongeveer 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.
2025 © Eerlijk Eten