Roerbakgerecht
10 min
20 min
Kippenbouten met Prei in Sojadeken

Dit eenvoudige gerecht combineert malse kippenbouten met knapperige prei en een verfrissende sojasaus marinade. In slechts 30 minuten creëert u een smaakexplosie die perfect past binnen de Oosterse keuken. De prei zorgt voor een subtiele bite terwijl de sojasaus het geheel een heerlijke umami twist geeft.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippenbout4 stuks
- Prei2 stuks
- Sojasaus4 eetlepels
- Knoflook2 teentjes
- Gember1 stukje
- Zonnebloemolie2 eetlepels
- Peper1 snufje
- Zout1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de prei in ringetjes en hak de knoflook en gember fijn.
- 2Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 3Bak de kippenbouten rondom bruin en voeg vervolgens de knoflook en gember toe.
- 4Giet de sojasaus over de kip en voeg de prei toe, roer alles goed door.
- 5Laat het geheel zachtjes stoven voor ongeveer 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.