Roerbak
10 min
20 min

Oosterse Rundergehakt en Chinese Kool Roerbak

Deze eenvoudige roerbak is een perfecte mix van smakelijke oosterse kruiden, sappig rundergehakt en knapperige Chinese kool. In slechts 30 minuten tover je een heerlijke maaltijd op tafel. Dit gerecht past goed binnen de Oosterse keuken en biedt een voedzame en snelle oplossing voor een drukke doordeweekse avond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      300 gram
    • Chinese kool
      stuks
    • Bosui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Gember
      stuk
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Zonnebloemolie
      eetlepel
    • Peper
      snufje
    • Zout
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de Chinese kool in reepjes en de bosui in ringetjes. Hak de knoflook en gember fijn.
    • 2
      Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin en gaar is.
    • 3
      Voeg de knoflook, gember en bosui toe aan het gehakt en bak kort mee tot het begint te geuren.
    • 4
      Doe de Chinese kool erbij, roer goed door, en voeg dan de sojasaus en sesamolie toe. Roerbak tot de kool gaar is.
    • 5
      Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct met rijst of noedels.
2025 © Eerlijk Eten