Roerbak
10 min
20 min
Oosterse Rundergehakt en Chinese Kool Roerbak

Deze eenvoudige roerbak is een perfecte mix van smakelijke oosterse kruiden, sappig rundergehakt en knapperige Chinese kool. In slechts 30 minuten tover je een heerlijke maaltijd op tafel. Dit gerecht past goed binnen de Oosterse keuken en biedt een voedzame en snelle oplossing voor een drukke doordeweekse avond.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Rundergehakt300 gram
- Chinese kool1 stuks
- Bosui3 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Gember1 stuk
- Sojasaus3 eetlepels
- Sesamolie1 eetlepel
- Zonnebloemolie1 eetlepel
- Peper1 snufje
- Zout1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de Chinese kool in reepjes en de bosui in ringetjes. Hak de knoflook en gember fijn.
- 2Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin en gaar is.
- 3Voeg de knoflook, gember en bosui toe aan het gehakt en bak kort mee tot het begint te geuren.
- 4Doe de Chinese kool erbij, roer goed door, en voeg dan de sojasaus en sesamolie toe. Roerbak tot de kool gaar is.
- 5Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct met rijst of noedels.