Toetje
20 min
120 min

Ricotta roomkaastaart met aardbeien

Wij serveren deze ricotta roomkaastaart met aardbeien vaak als nagerecht omdat de smaak zo heerlijk fris is. Echt een opkikker na een zwaar diner.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zachte roomboter
      150 g
    • Bloem
      300 g
    • Suiker
      300 g
    • Citroen schil
    • Ei
    • Ricotta
      250 g
    • Roomkaas
      150 g
    • Vanille extract
      0.5 theelepel
    • Aardbeien
      350 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht ecostand). Mix de boter met suiker goed door elkaar, voeg het ei en het eigeel toe en mix tot een gladde massa. was de citroen en rasp de schil (alleen het gele deel). Roer de geraspte schil door het mengsel. Vervolgens spatel je de bloem erdoor en kneed je het deeg goed door. Doe in plasticfolie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
    • 2
      Maak in de tussentijd de vulling. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Mix de ricotta en roomkaas met het ei, vanille extract en suiker goed door elkaar en spatel er daarna de stijfgeklopte eiwitten door. Maak de aardbeien schoon en snijd de grote aardbeien doormidden.Bestrooi je keukenblad met wat meel en rol het deeg uit tot een grote ronde lap met een dikte van ongeveer 3mm. Boter je deegvorm goed in, of gebruik bakpapier. Leg de lap deeg over je vorm en druk vervolgens goed aan. Snijd het overtollige deeg weg. Giet vervolgens het mengsel op de bodem en zet in de oven gedurende 45 minuten. Als de baktijd om is haal je de ricotta roomkaastaart uit de oven en laat je de taart nog een uurtje of 2 opstijven in de koelkast.
    • 3
      Snijd de ricotta roomkaastaart met aardbeien in stukken en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Wij serveren deze ricotta roomkaastaart met aardbeien vaak als nagerecht omdat de smaak zo heerlijk fris is. Echt een opkikker na een zwaar diner. Je kunt met gemak de aardbeien vervangen voor frambozen, bosvruchten of bosbessen of een combinatie van deze vruchten. Voor deze taart gebruik je een klassieke vlaaivorm van 28 cm doorsnede. je haalt er 8-10 stukken taart uit.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten