Cottage Pie
Cottage Pie is een traditioneel Brits gerecht, vergelijkbaar met Shepherd's Pie, maar dan gemaakt met rundvlees in plaats van lams- of schapenvlees. Het gerecht bestaat uit een laag gekruid en gestoofd rundvlees, bedekt met een laag aardappelpuree.
Scroll direct naar recept
Cottage Pie is een traditioneel Brits gerecht, vergelijkbaar met Shepherd's Pie, maar dan traditioneel gemaakt met rundvlees in plaats van lams- of schapenvlees. De naam "Cottage Pie" werd in de 18e eeuw al gebruikt, omdat het een populair gerecht was onder de landarbeiders die in cottages woonden. Het gerecht bestaat uit een laag gekruid en gestoofd rundvlees, bedekt met een laag aardappelpuree.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- hacheevlees (zoals riblappen of sukadelappen)300 g
- middelgrote ui, fijngesneden2 stuks
- wortel, in kleine blokjes2 stuks
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- tomatenpuree1 eetlepel
- runderbouillon500 ml
- laurierblad1 stuks
- verse tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
- aardappelen, geschild en in stukken500 g
- melk50 ml
- boter25 g
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
Aan de slag
- 1Bestrooi het vlees met zout en peper.
- 2Verhit olijfolie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
- 3Fruit in dezelfde pan de uien, wortelen en knoflook tot ze zacht zijn.
- 4Voeg het vlees weer toe, samen met de tomatenpuree, bouillon, laurier en tijm.
- 5Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 2 tot 3 uur sudderen tot het vlees mals is.
- 6Kook de aardappelen in water met zout tot ze gaar zijn.
- 7Giet af en pureer met melk en boter tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
- 8Verwarm de oven voor op 190°C.
- 9Schep het gestoofde vlees in een ovenschaal.
- 10Verdeel de aardappelpuree over het vlees.
- 11Bak 20-25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten