Taart
180 min
30 min

Cottage Pie

Cottage Pie is een traditioneel Brits gerecht, vergelijkbaar met Shepherd's Pie, maar dan gemaakt met rundvlees in plaats van lams- of schapenvlees. Het gerecht bestaat uit een laag gekruid en gestoofd rundvlees, bedekt met een laag aardappelpuree.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Cottage Pie is een traditioneel Brits gerecht, vergelijkbaar met Shepherd's Pie, maar dan traditioneel gemaakt met rundvlees in plaats van lams- of schapenvlees. De naam "Cottage Pie" werd in de 18e eeuw al gebruikt, omdat het een populair gerecht was onder de landarbeiders die in cottages woonden. Het gerecht bestaat uit een laag gekruid en gestoofd rundvlees, bedekt met een laag aardappelpuree.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • hacheevlees (zoals riblappen of sukadelappen)
      300 g
    • middelgrote ui, fijngesneden
      stuks
    • wortel, in kleine blokjes
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • tomatenpuree
      eetlepel
    • runderbouillon
      500 ml
    • laurierblad
      stuks
    • verse tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
    • aardappelen, geschild en in stukken
      500 g
    • melk
      50 ml
    • boter
      25 g
    • zout en peper naar smaak
    • olijfolie

    Aan de slag

    • 1
      Bestrooi het vlees met zout en peper.
    • 2
      Verhit olijfolie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
    • 3
      Fruit in dezelfde pan de uien, wortelen en knoflook tot ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg het vlees weer toe, samen met de tomatenpuree, bouillon, laurier en tijm.
    • 5
      Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 2 tot 3 uur sudderen tot het vlees mals is.
    • 6
      Kook de aardappelen in water met zout tot ze gaar zijn.
    • 7
      Giet af en pureer met melk en boter tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
    • 8
      Verwarm de oven voor op 190°C.
    • 9
      Schep het gestoofde vlees in een ovenschaal.
    • 10
      Verdeel de aardappelpuree over het vlees.
    • 11
      Bak 20-25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten