Eenpansgerecht
10 min
20 min
Kippenpoten Met Krieltjes En Aubergine

Deze makkelijke en smaakvolle maaltijd combineert sappige kippenpoten met knapperige krieltjes en zachte aubergine, alles in slechts 30 minuten. Het gerecht heeft mediterrane invloeden en is perfect voor een doordeweeks diner. Met aromatische kruiden en een vleugje citroen is dit een eenvoudig gerecht dat je smaakpapillen zeker zal verrassen.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippenpoten4 stuks
- Krieltjes300 gram
- Aubergine1 stuks
- Olijfolie3 eetlepels
- Knoflook2 teentjes
- Rozemarijn1 takje
- Citroen0.5 stuks
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2Snijd de aubergine in blokjes en halveer de krieltjes. Hak de knoflook fijn.
- 3Meng in een grote ovenschaal de olijfolie, knoflook, krieltjes, aubergine, rozemarijn, zout en peper.
- 4Leg de kippenpoten bovenop de groenten en besprenkel met citroensap.
- 5Bak het geheel 20 minuten in de oven, of tot de kippenpoten goudbruin en gaar zijn.
- 6Serveer direct uit de ovenschaal.