Afdrukken
De Bloemkoolbom
Bloemkool is al een tijdje hip. De vele recepten met curry, rijst, pasta of soep zie je dagelijks langskomen op internet. En wat populair is op vele gezondheids site’s is het maken van couscous of rijst van de bloemkool zelf. Niet mijn ding 😉
Scroll direct naar recept
Soms zie je in de winkel van die kleine schattige biologische bloemkooltjes. Alleen voor de heb wil je ze al kopen maar dan moet je er ook nog wat van maken. Bloemkool is al een tijdje hip. De vele recepten met curry, rijst, pasta of soep zie je dagelijks langskomen op internet. En wat populair is op vele gezondheids site’s is het maken van couscous of rijst van de bloemkool zelf. Niet mijn ding 😉
Wij gaan vandaag maar eens voor de bloemkool bom, lekker omhuld met gehakt en livarbuikspek. Goed voor het cholesterol...
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Bloemkool1 stuks
- Gehakt500 g
- Ei1 stuks
- Panko of paneermeel
- Gehaktkruiden
- Dunne plakjes buikspek
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de bloemkool 7 minuutjes in water en spoel daarna koud af. Laat hem goed uitlekken.
- 2Kruid je gehakt, je kan natuurlijk voor een kant en klare gehaktkruidenmix gaan, maar ik vind het leuk om mee te spelen. Dus mijn gehakt mengsel bevatte 2 delen curry madras, 1 deel knoflookpoeder, 1 deel Edelzoet paprika poeder en 1 deel himalaye zout.
- 3Kruid het gehakt goed, het moet wat meer smaak hebben als je gewend bent zodat de bloemkool goed alle smaken kan opnemen.
- 4Doe 1 ei in je mengsel en een twee eetlepels paneermeel en kneed alles goed door totdat je een stevig mengsel krijgt wat goed blijft plakken. Dus niet te droog! Anders nog een ei toevoegen.
- 5Omhul de bloemkool met je gehakt mengsel. Plak dan de plakjes spek rondom op je gehakt mengsel.
- 6Bak 1 uur op de bbq op indirect vuur (175-190 graden) of 1 uur in je oven op 180 graden.
- 7Snijd doormidden en smullen maar.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten