Bloemkool
10 min
60 min

De Bloemkoolbom

Bloemkool is al een tijdje hip. De vele recepten met curry, rijst, pasta of soep zie je dagelijks langskomen op internet. En wat populair is op vele gezondheids site’s is het maken van couscous of rijst van de bloemkool zelf. Niet mijn ding 😉

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bloemkool
      stuks
    • Gehakt
      500 g
    • Ei
      stuks
    • Panko of paneermeel
    • Gehaktkruiden
    • Dunne plakjes buikspek

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de bloemkool 7 minuutjes in water en spoel daarna koud af. Laat hem goed uitlekken.
    • 2
      Kruid je gehakt, je kan natuurlijk voor een kant en klare gehaktkruidenmix gaan, maar ik vind het leuk om mee te spelen. Dus mijn gehakt mengsel bevatte 2 delen curry madras, 1 deel knoflookpoeder, 1 deel Edelzoet paprika poeder en 1 deel himalaye zout.
    • 3
      Kruid het gehakt goed, het moet wat meer smaak hebben als je gewend bent zodat de bloemkool goed alle smaken kan opnemen.
    • 4
      Doe 1 ei in je mengsel en een twee eetlepels paneermeel en kneed alles goed door totdat je een stevig mengsel krijgt wat goed blijft plakken. Dus niet te droog! Anders nog een ei toevoegen.
    • 5
      Omhul de bloemkool met je gehakt mengsel. Plak dan de plakjes spek rondom op je gehakt mengsel.
    • 6
      Bak 1 uur op de bbq op indirect vuur (175-190 graden) of 1 uur in je oven op 180 graden.
    • 7
      Snijd doormidden en smullen maar.

Soms zie je in de winkel van die kleine schattige biologische bloemkooltjes. Alleen voor de heb wil je ze al kopen maar dan moet je er ook nog wat van maken. Bloemkool is al een tijdje hip. De vele recepten met curry, rijst, pasta of soep zie je dagelijks langskomen op internet. En wat populair is op vele gezondheids site’s is het maken van couscous of rijst van de bloemkool zelf. Niet mijn ding 😉

Wij gaan vandaag maar eens voor de bloemkool bom, lekker omhuld met gehakt en livarbuikspek. Goed voor het cholesterol...

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten