Een Far Breton is een heerlijke versnapering op deze stormachtige middag. Lekker als dessert, bij de thee of koffie. In Frankrijk gaat hij vaak vergezeld met een lekker glaasje eau de vie.
In de franse boerenkeuken kan je vaak een pot pruimen vinden op eau de vie, dat is natuurlijk helemaal lekker om te gebruiken. Mocht je niet van pruimen houden, of in huis hebben kan je dit lekkere taartje ook met gedroogde abrikozen, krenten, rozijnen of vijgen maken.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Pruimen125 g
- Bloem100 g
- Suiker125 g
- Zout1 theelepel
- Melk500 ml
- Grote eieren
- Eau de vie of rum2 eetlepel
- Boter1 eetlepel
Aan de slag
- 1Wel de gedroogde pruimen ongeveer 15-20 minuten in water en verwarm je oven vast voor op 175 graden op de boven/onderwarmte stand.
- 2Vet je ovenschaal goed in met roomboter en verdeel je pruimen over de bodum
- 3Zeef de bloem en het zout boven een kom en giet de melk erbij. Klop de melk door de bloem en voeg je suiker en eieren erbij totdat je een mooie homogene massa heb gekregen. Je suiker met goed opgelost zijn.
- 4Giet je beslag over je ingevette ovenschaal met pruimen.
- 5Bak 70-90 minuten in je voorverwarmde oven. Hij moet mooi bruin zijn geworden en met een vork of sateprikker kan je zien of je Far Breton mooi droog is geworden van binnen. Je vork of Prikker moet er namelijk mooi droog uitkomen. Eet hem lekker lauw of op kamertemperatuur met een glaasje eau de vie.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten