Bakschotel
10 min
20 min

Varkenshaas met Champignons en Aardappel

Geniet van een verrukkelijk en eenvoudig diner met sappige varkenshaas, gebakken champignons en krokante aardappelblokjes. Dit gerecht is klaar in slechts 30 minuten en biedt een mooie balans tussen hartige smaken en texturen, ideaal voor een doordeweekse avond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Varkenshaas
      stuks
    • Champignon
      200 gram
    • Aardappel
      400 gram
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Knoflook
      teentjes
    • Tijm
      theelepel
    • Zout
      snuifje
    • Zwarte peper
      snuifje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af en zet apart.
    • 2
      Snijd de champignons in plakjes. Verhit één eetlepel olijfolie in een pan en bak de champignons met geperste knoflook goudbruin. Voeg tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
    • 3
      Verhit de resterende olijfolie in een andere pan. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bak ze in ongeveer 8-10 minuten bruin en gaar van binnen. Laat daarna kort rusten.
    • 4
      Bak de aardappelblokjes in dezelfde pan als de varkenshaas, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
    • 5
      Serveer de varkenshaas met de gebakken champignons en de krokante aardappelblokjes. Geniet van dit heerlijke gerecht!
2025 © Eerlijk Eten