Visgerecht
15 min
30 min

Sappige Zalm met Knoflook Sperzieboontjes

Ervaar de smaakexplosie van perfect gebakken zalmfilet gecombineerd met knapperige, met knoflook gesauteerde sperziebonen. Dit gerecht biedt een evenwicht tussen de voedzame waarde en rijke smaken en is perfect voor liefhebbers van de Mediterrane keuken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zalmfilet
      stuks
    • Sperziebonen
      400 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Citroensap
      eetlepels
    • Verse dille
      takjes
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de zalmfilets op een bakplaat.
    • 2
      Bestrijk de zalm met 1 eetlepel olijfolie, citroensap, zout, en peper. Bedek met takjes dille en zet 20 minuten in de oven.
    • 3
      Kook ondertussen de sperziebonen 5 minuten in een pan met licht gezouten water tot ze beetgaar zijn.
    • 4
      Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan, pers de knoflook en voeg deze toe. Sauteer de sperziebonen samen met de knoflook voor nog eens 5 minuten.
    • 5
      Serveer de zalmfilet samen met de knoflook sperzieboontjes voor een heerlijke Mediterrane maaltijd.
2025 © Eerlijk Eten