Kool
10 min
30 min
Chinese kool stamppot met een rundervink

De combinatie van romige aardappelpuree en de lichte, knapperige structuur van Chinese kool maakt dit gerecht verrassend veelzijdig. De rundervink, met zijn rijke en hartige smaak, vormt de perfecte aanvulling en brengt balans in het gerecht.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Aardappel500 g
- Chinese kool150 g
- Roomboter25 g
- Melk50 ml
- Zout en peper naar smaak
- Rundervink2 stuks
- Boter1 eetlepel
- Olijfolie1 eetlepel
- Water of vleesbouillion50 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de aardappelen in ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer met een vork of ze zacht zijn.
- 2Terwijl de aardappelen koken, verhit je een klein beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 3Voeg de fijngesneden Chinese kool toe en bak deze 2-3 minuten tot het iets zachter wordt, maar nog steeds een lichte bite heeft. Zet apart.
- 4Verhit boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 5Bak de rundervinken rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
- 6Voeg het water of de bouillon toe, zet het vuur lager en laat de rundervinken nog 10 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Keer halverwege om.
- 7Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper.
- 8Voeg de melk en boter toe en meng tot een smeuïge puree. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- 9Schep de gebakken Chinese kool door de puree en roer voorzichtig door.
- 10Schep de stamppot op borden en leg er een rundervink naast. Garneer de stamppot met een extra klontje boter voor een romige afwerking.
- 11Serveer direct en geniet!
- 12Tips Voor extra smaak kun je een snufje nootmuskaat toevoegen aan de puree.
Deze Chinese kool stamppot met rundervink is een moderne en frisse variant op de traditionele Hollandse stamppot. De combinatie van romige aardappelpuree en de lichte, knapperige structuur van Chinese kool maakt dit gerecht verrassend veelzijdig. De rundervink, met zijn rijke en hartige smaak, vormt de perfecte aanvulling en brengt balans in het gerecht. Met dit gerecht geniet je van een bekende klassieker met een eigentijdse twist!
