Kool
10 min
30 min

Chinese kool stamppot met een rundervink

De combinatie van romige aardappelpuree en de lichte, knapperige structuur van Chinese kool maakt dit gerecht verrassend veelzijdig. De rundervink, met zijn rijke en hartige smaak, vormt de perfecte aanvulling en brengt balans in het gerecht.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aardappel
      500 g
    • Chinese kool
      150 g
    • Roomboter
      25 g
    • Melk
      50 ml
    • Zout en peper naar smaak
    • Rundervink
      stuks
    • Boter
      eetlepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Water of vleesbouillion
      50 ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de aardappelen in ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer met een vork of ze zacht zijn.
    • 2
      Terwijl de aardappelen koken, verhit je een klein beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 3
      Voeg de fijngesneden Chinese kool toe en bak deze 2-3 minuten tot het iets zachter wordt, maar nog steeds een lichte bite heeft. Zet apart.
    • 4
      Verhit boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 5
      Bak de rundervinken rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
    • 6
      Voeg het water of de bouillon toe, zet het vuur lager en laat de rundervinken nog 10 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Keer halverwege om.
    • 7
      Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper.
    • 8
      Voeg de melk en boter toe en meng tot een smeuïge puree. Voeg naar smaak zout en peper toe.
    • 9
      Schep de gebakken Chinese kool door de puree en roer voorzichtig door.
    • 10
      Schep de stamppot op borden en leg er een rundervink naast. Garneer de stamppot met een extra klontje boter voor een romige afwerking.
    • 11
      Serveer direct en geniet!
    • 12
      Tips Voor extra smaak kun je een snufje nootmuskaat toevoegen aan de puree.

Deze Chinese kool stamppot met rundervink is een moderne en frisse variant op de traditionele Hollandse stamppot. De combinatie van romige aardappelpuree en de lichte, knapperige structuur van Chinese kool maakt dit gerecht verrassend veelzijdig. De rundervink, met zijn rijke en hartige smaak, vormt de perfecte aanvulling en brengt balans in het gerecht. Met dit gerecht geniet je van een bekende klassieker met een eigentijdse twist!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten