Schotel
10 min
20 min
Makkelijke Couscous met Groenten en Gehakt

Deze makkelijke couscousschotel is gevuld met groenten zoals courgette en paprika, gecombineerd met sappig gehakt voor een smakelijke en voedzame maaltijd. Perfect voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd die zowel vult als lekker is.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Couscous200 gram
- Gehakt300 gram
- Courgette1 stuk
- Paprika1 stuk
- Sjalotjes2 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Paprikapoeder1 theelepel
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
- Water400 milliliter
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de fijngesneden sjalotjes en knoflook gedurende 2 minuten.
- 2Voeg het gehakt toe en bak dit rul in ongeveer 5 minuten.
- 3Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehakt. Bak alles samen nog 5 minuten.
- 4Strooi het paprikapoeder, zout, en peper over het mengsel en roer goed door.
- 5Breng het water aan de kook in een aparte pan. Haal van het vuur en voeg de couscous toe. Laat het 5 minuten staan tot al het water is opgenomen.
- 6Fluff de couscous met een vork en meng dit door het groente-gehaktmengsel. Serveer warm.





