Schotel
10 min
20 min

Makkelijke Couscous met Groenten en Gehakt

Deze makkelijke couscousschotel is gevuld met groenten zoals courgette en paprika, gecombineerd met sappig gehakt voor een smakelijke en voedzame maaltijd. Perfect voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd die zowel vult als lekker is.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Couscous
      200 gram
    • Gehakt
      300 gram
    • Courgette
      stuk
    • Paprika
      stuk
    • Sjalotjes
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel
    • Water
      400 milliliter

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de fijngesneden sjalotjes en knoflook gedurende 2 minuten.
    • 2
      Voeg het gehakt toe en bak dit rul in ongeveer 5 minuten.
    • 3
      Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehakt. Bak alles samen nog 5 minuten.
    • 4
      Strooi het paprikapoeder, zout, en peper over het mengsel en roer goed door.
    • 5
      Breng het water aan de kook in een aparte pan. Haal van het vuur en voeg de couscous toe. Laat het 5 minuten staan tot al het water is opgenomen.
    • 6
      Fluff de couscous met een vork en meng dit door het groente-gehaktmengsel. Serveer warm.
2025 © Eerlijk Eten