Pasta
10 min
20 min

Penne con Pollo e Panna

Dit gerecht brengt de smaak van Italië rechtstreeks naar je bord. Deze eenvoudige maar smaakvolle combinatie van malse stukjes kip met een fluweelzachte roomsaus, rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas, is perfect voor een doordeweekse maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Penne
      200 g
    • Kipfilet
      200 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Room
      200 ml
    • Parmezaanse kaas
      50 g
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de penne toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 10-12 minuten, tot al dente. Giet de pasta af en zet apart.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak 5-7 minuten, tot de kip goudbruin is en gaar van binnen. Haal de kip uit de pan en zet apart
    • 3
      Voeg in dezelfde pan de fijngehakte ui toe en bak 2-3 minuten tot deze zacht en doorschijnend is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
    • 4
      Voeg de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de saus 3-5 minuten sudderen, zodat deze iets indikt.
    • 5
      Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de saus tot deze volledig is gesmolten en de saus romig is.
    • 6
      Voeg de gebakken kip en de gekookte penne toe aan de saus en roer goed door, zodat alles bedekt is met de romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Serveer de penne con pollo e panna direct, gegarneerd met fijngehakte verse peterselie.
    • 8
      Je kunt naar smaak extra ingrediënten toevoegen, zoals champignons, broccoli of spinazie, om het gerecht nog smaakvoller te maken.

"Penne con Pollo e Panna" betekent letterlijk "penne met kip en room" in het Italiaans, en dit gerecht brengt de smaak van Italië rechtstreeks naar je bord. Deze eenvoudige maar smaakvolle combinatie van malse stukjes kip met een fluweelzachte roomsaus, rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas, is perfect voor een doordeweekse maaltijd wanneer je iets snels wilt bereiden.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten