Ovenschotel
10 min
20 min

Knapperige Ovenschotel met Gehakt en Tomaten

Deze knapperige ovenschotel combineert sappig gehakt met zongerijpte tomaten, op smaak gebracht met kruiden uit de mediterrane keuken. Perfect voor een snelle doch smaakvolle maaltijd, eenvoudig te bereiden en in een mum van tijd op tafel.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gehakt
      300 gram
    • Tomaten
      stuks
    • Champignons
      150 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Uien
      stuk
    • Oregano
      theelepel
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Geraspte kaas
      50 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.
    • 3
      Voeg de gesneden uien, champignons en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn.
    • 4
      Snijd de tomaten in blokjes en meng ze samen met de oregano, zout en peper door het gehaktmengsel.
    • 5
      Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
    • 6
      Bak de schotel 10-15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en knapperig is.
2025 © Eerlijk Eten