Knolselderij
10 min
30 min

Knolselderij Steak met Kappertjes-Kruiden Saus

De geroosterde, knapperige buitenkant van de knolselderij wordt prachtig aangevuld met een frisse, hartige saus van kappertjes, kruiden en citroen. Dit gerecht combineert eenvoud met verfijning en laat zien hoe veelzijdig knolselderij kan zijn
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Deze knolselderij steak met kappertjes-kruiden saus is een moderne twist op een klassiek ingrediënt dat vaak over het hoofd wordt gezien. Door de knolselderij in dikke plakken te snijden en met een ruitpatroon in te snijden, ontstaat een indrukwekkend en smaakvol vegetarisch hoofdgerecht. De geroosterde, knapperige buitenkant van de knolselderij wordt prachtig aangevuld met een frisse, hartige saus van kappertjes, kruiden en citroen. Dit gerecht combineert eenvoud met verfijning en laat zien hoe veelzijdig knolselderij kan zijn. Perfect voor wie iets bijzonders wil serveren zonder vlees!

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Knolselderij
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Kappertjes
      eetlepel
    • Verse peterselie
      eetlepel
    • Bieslook
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Sap van citroen
      0.5 stuks
    • Dijon mosterd
      theelepel

    Aan de slag

    • 1
      Schil de knolselderij en snijd deze in plakken van ongeveer 1,5 - 2 cm dik.
    • 2
      Snijd aan de bovenkant van elke plak een ruitpatroon in, zonder volledig door de plak heen te snijden.
    • 3
      Verwarm de oven voor op 200°C.
    • 4
      Bestrijk beide kanten van de knolselderijplakken met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Leg de plakken op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn. Keer de plakken halverwege de baktijd om.
    • 6
      Meng de gehakte kappertjes, peterselie, bieslook, knoflook, citroensap, olijfolie, Dijonmosterd, zout en peper in een kom. Roer goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Proef en pas de kruiden indien nodig aan.
    • 7
      Haal de knolselderij steaks uit de oven en leg ze op borden.
    • 8
      Lepel de kappertjes-kruiden saus over de knolselderij steaks.
    • 9
      Serveer direct.
    • 10
      Tip: Serveer eventueel met een frisse salade of geroosterde groenten als bijgerecht.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten