Stamppot
10 min
20 min

Andijvie Stamppot met Krokante Spekjes

Geniet van een hartverwarmende Hollandse maaltijd met deze snelle en eenvoudige andijvie stamppot. De combinatie van kruimige aardappelen, frisse andijvie en krokante spekjes resulteert in een smaakvolle en voedzame maaltijd. Deze stamppot is ideaal voor doordeweeks en zal het hele gezin bekoren.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kruimige aardappel
      800 gram
    • Andijvie
      400 gram
    • Spekreepjes
      150 gram
    • Melk
      100 milliliter
    • Boter
      50 gram
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met water en een snufje zout in ongeveer 15-20 minuten gaar.
    • 2
      Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    • 3
      Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk en boter tot een smeuïge puree. Voeg naar smaak zout en peper toe.
    • 4
      Roer de gesneden andijvie voorzichtig door de aardappelpuree tot alles goed gemengd is.
    • 5
      Serveer de stamppot met de krokante spekjes eroverheen als garnering.
2025 © Eerlijk Eten