Stamppot
10 min
20 min
Andijvie Stamppot met Krokante Spekjes

Geniet van een hartverwarmende Hollandse maaltijd met deze snelle en eenvoudige andijvie stamppot. De combinatie van kruimige aardappelen, frisse andijvie en krokante spekjes resulteert in een smaakvolle en voedzame maaltijd. Deze stamppot is ideaal voor doordeweeks en zal het hele gezin bekoren.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kruimige aardappel800 gram
- Andijvie400 gram
- Spekreepjes150 gram
- Melk100 milliliter
- Boter50 gram
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met water en een snufje zout in ongeveer 15-20 minuten gaar.
- 2Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- 3Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk en boter tot een smeuïge puree. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- 4Roer de gesneden andijvie voorzichtig door de aardappelpuree tot alles goed gemengd is.
- 5Serveer de stamppot met de krokante spekjes eroverheen als garnering.