Oven
10 min
45 min

Franse ovenschotel met saucijsjes

Niet iedereen weet dat het woord "casserole" is afgeleid van het Provençaalse "casse", wat pan betekent. Het is dus een 'pan in de oven' die we gaan maken - oftewel: een ovenschotel. Varieer met ingrediënten: van boontjes en prei tot olijf en citroen!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Aardappelen
      200 g
    • Olijfolie
      10 ml
    • Olijven (gevuld met citroen)
      75 g
    • Saucijsje
      stuks
    • Rozemarijn
      g
    • Sperciebonen
      200 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden celsius.
    • 2
      Snijd de saucijsjes in stukken van ongeveer 1 cm en snijd de aardappelen of krieltjes in gelijke parten.
    • 3
      Maak de boontjes schoon en kook deze gedurende drie minuutjes bijtgaar (dit noemen we 'blancheren'). In plaats van boontjes kun je ook prei gebruiken, of courgette of een andere groente : het maakt eigenlijk niet uit!
    • 4
      Meng in een ovenschaal de rauwe worst, de aardappeltjes, de groenten, rozemarijn, olijven, olijfolie ( naar smaak) en peper en zout.
    • 5
      Snijd de citroen in parten en voeg deze toe aan de ovenschotel.
    • 6
      Rooster nu het geheel voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!
2025 © Eerlijk Eten