Oven
10 min
45 min
Franse ovenschotel met saucijsjes

Niet iedereen weet dat het woord "casserole" is afgeleid van het Provençaalse "casse", wat pan betekent. Het is dus een 'pan in de oven' die we gaan maken - oftewel: een ovenschotel. Varieer met ingrediënten: van boontjes en prei tot olijf en citroen!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Aardappelen200 g
- Olijfolie10 ml
- Olijven (gevuld met citroen)75 g
- Saucijsje1 stuks
- Rozemarijn3 g
- Sperciebonen200 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden celsius.
- 2Snijd de saucijsjes in stukken van ongeveer 1 cm en snijd de aardappelen of krieltjes in gelijke parten.
- 3Maak de boontjes schoon en kook deze gedurende drie minuutjes bijtgaar (dit noemen we 'blancheren'). In plaats van boontjes kun je ook prei gebruiken, of courgette of een andere groente : het maakt eigenlijk niet uit!
- 4Meng in een ovenschaal de rauwe worst, de aardappeltjes, de groenten, rozemarijn, olijven, olijfolie ( naar smaak) en peper en zout.
- 5Snijd de citroen in parten en voeg deze toe aan de ovenschotel.
- 6Rooster nu het geheel voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!