Salade
50 min
10 min
Aziatische bavette salade

Deze salade, verrijkt met knapperige groenten en afgemaakt met een pittige dressing zal je smaakpapillen doen prikkelen. Ideaal voor een lichte maaltijd, is dit gerecht een ode aan de Aziatische keuken met een toegankelijke twist.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Bavette2 stuks
- Sojasaus2 eetlepel
- Sesamolie1 eetlepel
- Honing1 eetlepel
- Knoflook2 teentje
- Stuk gember van 2cm, fijngehakt
- Gemalen zwarte peper
- Verse spinazie100 g
- Middelgrote wortel1 stuks
- Rode ui1 stuks
- Sesamzaadjes1 eetlepel
- Rijstazijn2 eetlepel
- Chilivlokken
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het voorbereiden van de marinade door de sojasaus, sesamolie, honing, gehakte knoflook, gember en zwarte peper te mengen in een kom. Leg de bavette in de marinade en zorg dat het vlees volledig bedekt is. Laat dit minstens 30 minuten marineren in de koelkast, maar langer (tot een nacht) is nog beter voor meer smaak.
- 2Terwijl het vlees marineert, kun je de salade voorbereiden. Combineer de spinazie, julienne wortel, rode ui ringen, taugé en koriander in een grote saladeschaal.
- 3Voor de dressing meng je de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, honing en chilivlokken in een kleine kom. Proef en pas aan naar smaak. Zet dit apart.
- 4Als de bavette voldoende gemarineerd is, verhit je een grillpan of barbecue tot middelhoog vuur. Grill de bavette ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare, of langer als je een meer doorbakken resultaat wenst.
- 5Laat het vlees na het grillen ongeveer 5 minuten rusten. Dit helpt de sappen te herverdelen en zorgt voor een malser stuk vlees.
- 6Snijd de bavette tegen de draad in dunne plakjes. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat het vlees niet taai is.
- 7Leg de gesneden bavette bovenop de salade, besprenkel met de dressing en strooi de sesamzaadjes erover.
- 8Serveer de Aziatische bavette salade onmiddellijk en geniet van de combinatie van smaken en texturen. Eet smakelijk!
Stap in de wereld van Oost ontmoet West met deze Aziatische bavette salade, een gerecht dat smaak en eenvoud op een heerlijke manier samenbrengt. Met de bavette, ook bekend als flank steak, gemarineerd in een mix van sojasaus, sesamolie, en een hint van gember, is elke hap een ontdekking van diepe, hartige tonen en subtiele zoetheid.
