Personen
-
+
Ingrediënten
- Romanesco1 stuks
- Kikkererwten200 g
- Rode paprika1 stuks
- Groene chilipeper1 stuks
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Gember1 cm
- Tomatenpuree3 eetlepel
- Groentebouillon200 ml
- Kerriepoeder1 theelepel
- Kurkuma0.5 theelepel
- Komijnpoeder0.5 theelepel
- Chilipoeder0.25 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum
- Plantaardige olie1 eetlepel
- Walnoten1 handje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze totdat hij glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1-2 minuten tot het geurt.
- 2Voeg het kerriepoeder, kurkuma, komijnpoeder en eventueel chilipoeder toe aan de pan. Roer goed door en bak de kruiden kort aan. Voeg de tomatenpuree of fijngesneden tomaten toe en roer goed door.
- 3Voeg de romanesco-roosjes, paprika en kikkererwten toe. Roer alles goed door zodat de groenten gelijkmatig bedekt worden met de kruiden en tomatensaus.
- 4Voeg de groentebouillon toe en roer door. Breng aan de kook en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen, totdat de romanesco gaar is maar nog wat knapperigheid heeft. Roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe als het te droog wordt.
- 5Voeg de gesneden groene en rode chilipepers toe voor een pittige kick, indien gewenst. Garneer met verse basilicum of koriander en walnoten voor extra textuur.
Deze romanesco-curry is een heerlijk gerecht voor de koude dagen. De levendige groene kleur van de romanesco, gecombineerd met de zachte kikkererwten, paprika en aromatische kruiden, brengt niet alleen kleur, maar ook warmte op tafel. De toevoeging van de bouillon zorgt voor een rijke en volle smaak, die perfect samengaat met de kruiden. Serveer dit gerecht met knapperige walnoten en verse kruiden als finishing touch voor een verrassende smaakexplosie.