Stoofpot
10 min
20 min

Broccoli en Merquez Stoofpot

Deze makkelijke stoofpot combineert knapperige broccoli, pittige runder merquez en sappige paprika met een simpele kruidenmix. Binnen 30 minuten staat er een hartverwarmend gerecht op tafel dat perfect is voor elke doordeweekse avond. Serveer het met vers brood voor een complete maaltijd die je meevoert naar de Mediterrane kust.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Broccoli
      stuks
    • Rode paprika
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Runder merquez
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Tomatenblokjes
      400 gram
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Zout
      snufje
    • Versgemalen peper
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de broccoli in kleine roosjes en de paprika en ui in dunne reepjes.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot deze zacht zijn.
    • 3
      Voeg de runder merquez toe aan de pan en bak deze bruin aan alle kanten.
    • 4
      Doe de broccoli en paprika erbij en roerbak enkele minuten tot ze net zacht beginnen te worden.
    • 5
      Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat het geheel circa 15 minuten sudderen.
    • 6
      Serveer warm, eventueel met vers brood als bijgerecht.
2025 © Eerlijk Eten