Krijg toegang tot de lekkerste recepten van onze chefkoks
Alleen leden van de EerlijkEten community hebben toegang tot onze recepten. Heb je nog geen EerlijkEten account? Meld je dan nu aan!
Ben je al lid? Klik hier om in te loggen
Afdrukken

Gekonfijte eendenbout
Konfijten is een Franse kooktechniek die wordt gebruikt om vlees, zoals eendenbout, te conserveren en te bereiden. Door de eendenbout langzaam in vet te garen, worden de bacteriën en enzymen die bederf kunnen veroorzaken uitgeschakeld. Dit maakt konfijten ideaal om het vlees te conserveren zonder het gebruik van moderne koeling.
Personen
-
+
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Bestrooi de eendenbouten royaal met zout en peper. Laat dit indien mogelijk een nacht in de koelkast marineren.
- 2Verwarm het eendenvet in een pan op laag vuur tot het gesmolten is.

Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten