Personen
-
+
Ingrediënten
- Parelhoenbout4 stuks
- Knoflook4 teentje
- Zout en zwarte peper
- Olijfolie4 eetlepel
- Rozemarijn, fijngehakt2 theelepel
- Tijm, fijngehakt2 theelepel
- Sap van 3 grote Sinaasappels
- Dunne schil (zest) van 2 Sinaasappels
- Honing of bruine suiker4 eetlepel
- Dijon Mosterd2 eetlepel
- Sojasaus2 eetlepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng de knoflook, zout, peper, olijfolie, rozemarijn en tijm in een grote kom. Wrijf de parelhoenbouten in met dit mengsel en laat ze minstens 1 uur marineren in de koelkast.
- 2Verwarm je BBQ voor op middelhoog vuur
- 3Terwijl de BBQ opwarmt, maak je de gelakte sinaasappelsaus. In een pannetje, meng het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste, honing of bruine suiker, mosterd, sojasaus en knoflook. Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen tot het met ongeveer de helft is ingedikt en een stroperige consistentie heeft. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat chilivlokken. Zet opzij.
- 4Haal de parelhoenbouten uit de koelkast en laat ze even op kamertemperatuur komen. Begin met het grillen van de parelhoenbouten op de BBQ. Na ongeveer 10 minuten grillen, bestrijk je de parelhoenbouten royaal met de gelakte sinaasappelsaus. Draai de bouten regelmatig om en blijf ze lakken met de saus, tot ze volledig gaar zijn en een mooie goudbruine, glanzende afwerking hebben (ongeveer 20-25 minuten in totaal).
- 5Leg de gelakte parelhoenbouten op borden. Serveer met je favoriete BBQ bijgerechten, zoals gegrilde groenten of een frisse salade.
- 6Tip: Je kunt ook wat verse kruiden zoals peterselie of koriander over de parelhoenbouten strooien voor wat extra kleur en smaak. Geniet van je maaltijd voor vier personen!
Parelhoen heeft een zachte, ietwat wildachtige smaak die sommige mensen omschrijven als een kruising tussen kip en fazant. Het vlees is magerder dan dat van een kip en heeft een fijnere textuur. Parelhoen leent zich goed voor een breed scala aan bereidingen van grillen tot stoven en kan met veel ingrediënten worden gecombineerd.
