Vlees
60 min
40 min

Gelakte Parelhoenbout van de BBQ met Sinaasappelsaus

Parelhoen heeft een zachte, ietwat wildachtige smaak die sommige mensen omschrijven als een kruising tussen kip en fazant.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Parelhoenbout
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Zout en zwarte peper
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Rozemarijn, fijngehakt
      theelepel
    • Tijm, fijngehakt
      theelepel
    • Sap van 3 grote Sinaasappels
    • Dunne schil (zest) van 2 Sinaasappels
    • Honing of bruine suiker
      eetlepel
    • Dijon Mosterd
      eetlepel
    • Sojasaus
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng de knoflook, zout, peper, olijfolie, rozemarijn en tijm in een grote kom. Wrijf de parelhoenbouten in met dit mengsel en laat ze minstens 1 uur marineren in de koelkast.
    • 2
      Verwarm je BBQ voor op middelhoog vuur
    • 3
      Terwijl de BBQ opwarmt, maak je de gelakte sinaasappelsaus. In een pannetje, meng het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste, honing of bruine suiker, mosterd, sojasaus en knoflook. Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen tot het met ongeveer de helft is ingedikt en een stroperige consistentie heeft. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat chilivlokken. Zet opzij.
    • 4
      Haal de parelhoenbouten uit de koelkast en laat ze even op kamertemperatuur komen. Begin met het grillen van de parelhoenbouten op de BBQ. Na ongeveer 10 minuten grillen, bestrijk je de parelhoenbouten royaal met de gelakte sinaasappelsaus. Draai de bouten regelmatig om en blijf ze lakken met de saus, tot ze volledig gaar zijn en een mooie goudbruine, glanzende afwerking hebben (ongeveer 20-25 minuten in totaal).
    • 5
      Leg de gelakte parelhoenbouten op borden. Serveer met je favoriete BBQ bijgerechten, zoals gegrilde groenten of een frisse salade.
    • 6
      Tip: Je kunt ook wat verse kruiden zoals peterselie of koriander over de parelhoenbouten strooien voor wat extra kleur en smaak. Geniet van je maaltijd voor vier personen!

Parelhoen heeft een zachte, ietwat wildachtige smaak die sommige mensen omschrijven als een kruising tussen kip en fazant. Het vlees is magerder dan dat van een kip en heeft een fijnere textuur. Parelhoen leent zich goed voor een breed scala aan bereidingen van grillen tot stoven en kan met veel ingrediënten worden gecombineerd.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten