Champignons
10 min
20 min

Gevulde kastanjechampignons voor de kinderen, of het kind in je zelf

Het maken van gegrilde gevulde kastanjechampignons is niet alleen een leuke ervaring, maar ook een leerzame activiteit om samen met kinderen, of niet kokende partner/vrienden, te ondernemen.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Het maken van gegrilde gevulde kastanjechampignons is niet alleen een leuke ervaring, maar ook een leerzame activiteit om samen met kinderen, of niet kokende partner/vrienden, te ondernemen. Het biedt je een kans om samen te werken, te leren en hun creativiteit te uiten.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kastanjechampignons
      stuks
    • kalkoenreepjes, fijngehakt of vermalen tot gehakt
      200 g
    • olijfolie
      eetlepel
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • ui, fijngehakt
      0.5 stuks
    • geraspte kaas (zoals Gouda, mozzarella of Parmezaan)
      50 g
    • verse peterselie, fijngehakt
      eetlepel
    • verse tijm, fijngehakt
      theelepel
    • zout en peper naar smaak
    • paneermeel voor extra textuur (optoioneel)
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Hol de champignons lichtjes uit om ruimte te maken voor de vulling.
    • 2
      Als je kalkoenreepjes gebruikt, hak ze dan fijn met een mes of gebruik een keukenmachine om ze te vermalen tot gehakt.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het kalkoengehakt toe en bak het rul. Voeg halverwege de knoflook en ui toe en bak tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
    • 4
      Haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de kaas, de peterselie en tijm toe aan het kalkoengehakt. Meng alles goed door elkaar.
    • 5
      Vul elke champignonhoed met het kalkoengehaktmengsel. Bestrooi met de resterende kaas en eventueel wat paneermeel.
    • 6
      Plaats de gevulde champignons op een bakplaat. Grill ze in de voorverwarmde oven onder de grillstand tot de kaas goudbruin en gesmolten is, ongeveer 5-8 minuten.
    • 7
      Serveer de gevulde champignons warm, eventueel gegarneerd met extra verse kruiden.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten