Turks
90 min
12 min

Het geheime recept voor Turkse Pizza

Lahmacun, ook wel bekend als Turkse pizza, is een smakelijk gerecht waarbij een dun, rond deeg belegd wordt met een mengsel van gehakt.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bloem
      250 g
    • Gist
      theelepel
    • Suiker
      0.5 theelepel
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Warm water (ca. 30 graden)
      150 ml
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Kalfsgehakt (100 per pizza)
      200 g
    • Ui, fijngehakt
      stuks
    • Knoflook teentjes
      stuks
    • Rode paprika, fijngehakt
      stuks
    • Tomaten, gepureerd
      stuks
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Cayennepeper
      snufje
    • Verse peterselie, fijngehakt

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng de bloem, gist, suiker en zout. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat dit een uurtje rijzen.
    • 2
      Meng het gehakt met de ui, knoflook, paprika, tomaten, kruiden, zout en peper. Roer de peterselie erdoor.
    • 3
      Verdeel het deeg in tweeën en rol het uit tot dunne bodems.
    • 4
      Verdeel het gehaktmengsel over de bodems.
    • 5
      Bak de lahmacun in een voorverwarmde oven op 250°C tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 10-12 minuten.
    • 6
      Serveer je zelfgemaakte lahmacun met citroenpartjes, peterselie, uienringen, en wat groens. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd, en helemaal top met een glaasje ayran!

Lahmacun, ook wel bekend als Turkse pizza, is een smakelijk gerecht waarbij een dun, rond deeg belegd wordt met een mengsel van gehakt, groenten zoals tomaten en paprika's, en een rijkelijke hoeveelheid kruiden zoals paprika. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Turkije en is enorm populair in andere landen van het voormalige Ottomaanse Rijk, waaronder Armenië, Syrië en Libanon.

Voor één lahmacun heb je zo'n 100 gram gehakt nodig. Hierdoor blijft de topping dun, waardoor je lahmacun lekker knapperig bakt.

Traditioneel eet je lahmacun met een assortiment aan bijgerechten zoals partjes citroen, veel rauwe ui, gehakte peterselie en soms rucola of andere bladgroenten. Vaak wordt het opgerold met deze groenten binnenin en geserveerd met een kant van ayran, een verfrissende Turkse yoghurtdrank.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten