Ingrediënten
- Bloem250 g
- Gist1 theelepel
- Suiker0.5 theelepel
- Zout0.5 theelepel
- Warm water (ca. 30 graden)150 ml
- Olijfolie1 eetlepel
- Kalfsgehakt (100 per pizza)200 g
- Ui, fijngehakt1 stuks
- Knoflook teentjes2 stuks
- Rode paprika, fijngehakt1 stuks
- Tomaten, gepureerd2 stuks
- Paprikapoeder1 theelepel
- Cayennepeper1 snufje
- Verse peterselie, fijngehakt
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng de bloem, gist, suiker en zout. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat dit een uurtje rijzen.
- 2Meng het gehakt met de ui, knoflook, paprika, tomaten, kruiden, zout en peper. Roer de peterselie erdoor.
- 3Verdeel het deeg in tweeën en rol het uit tot dunne bodems.
- 4Verdeel het gehaktmengsel over de bodems.
- 5Bak de lahmacun in een voorverwarmde oven op 250°C tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 10-12 minuten.
- 6Serveer je zelfgemaakte lahmacun met citroenpartjes, peterselie, uienringen, en wat groens. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd, en helemaal top met een glaasje ayran!
Lahmacun, ook wel bekend als Turkse pizza, is een smakelijk gerecht waarbij een dun, rond deeg belegd wordt met een mengsel van gehakt, groenten zoals tomaten en paprika's, en een rijkelijke hoeveelheid kruiden zoals paprika. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Turkije en is enorm populair in andere landen van het voormalige Ottomaanse Rijk, waaronder Armenië, Syrië en Libanon.
Voor één lahmacun heb je zo'n 100 gram gehakt nodig. Hierdoor blijft de topping dun, waardoor je lahmacun lekker knapperig bakt.
Traditioneel eet je lahmacun met een assortiment aan bijgerechten zoals partjes citroen, veel rauwe ui, gehakte peterselie en soms rucola of andere bladgroenten. Vaak wordt het opgerold met deze groenten binnenin en geserveerd met een kant van ayran, een verfrissende Turkse yoghurtdrank.
