Vlees
10 min
30 min

Hongaarse Schnitzel 'Magyar' met geroosterde paprika

Een klassieke Schnitzel maar dan anders: met paprikasaus en kruiden. Deze Hongaarse schnitzel (oftewel 'Schnitzel Magyar') zal je verassen met de toevoeging van de frisse, lichtzoete paprika saus!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aardappelen
      200 g
    • Paprika
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Gedroogde tijm
      snufje
    • Rozemarijn
      g
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Schnitzel
      stuks
    • Gepelde tomaten in blik
      0.5 stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de paprika’s, uien, champignons in grove stukken en plet de knoflook.
    • 2
      Fruit de uien aan met de knoflook en champignons, voeg na 5 minuten paprika toe en bak 3 minuten mee.
    • 3
      Voeg de gedroogde kruiden toe en blus af met de gepelde tomaten, laat 30 minuten pruttelen.
    • 4
      Was de aardappels grondig en snijd ze in grove blokken, kook de aardappels met schil gaar in water met genoeg zout.
    • 5
      Bak de schnitzel mooi goudbruin rond om.
    • 6
      Giet de aardappels af en verdeel over 2 borden, leg de schnitzel erop en verdeel de paprika saus over de schnitzels.
    • 7
      Tip: voeg eventueel peterselie en citroen toe voor een frisse touch!
2025 © Eerlijk Eten