Personen
-
+
Ingrediënten
- Kalfsoester / schnitzel van ong. 1 cm dik5 plakken
- Verse salieblaadjes15 stuks
- Marsala250 ml
- Maizena2 theelepels
- Zout en peper naar smaak
- Prosciuto crudo5 plakken
- Roomboter
- Bloem100 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Leg de plakken kalfsoester / schnitzel tussen plasticfolie en sla ze voorzichtig met een houten roller of keukenhamer plat. Bestrooi met zout en peper. Hak de salie heel fijn. Per plak ribeye heb je drie fijngehakte blaadjes salie nodig.
- 2Leg een plak prosciutto op het platgeslagen kalfsvlees en bestrooi vervolgens met de salie. Rol dan op en doe er een kooktouw omheen en rol ze even rondom door de bloem. Leg tot bakken onder folie afgedekt weg. Ga zo door totdat alle plakken op zijn.
- 3Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes op middelhoog vuur in ca. 4 min. rondom bruin.
- 4Zet het vuur laag en blus af met de helft van de Marsala.
- 5Stoof vervolgens de saltimbocca 10-12 min. op laag vuur met een deksel op de pan.
- 6Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- 7Meng de rest van de marsala met 2 theelepels maizena en schenk dit mengsel vervolgens in de koekenpan en breng op een hoog vuur aan de kook, tot het de dikte van saus heeft.
- 8Zet het vuur uit en roer er met een houten lepel de rest van de koude boter in blokjes door.
- 9Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij of over de rolletjes.