Vlees
30 min
30 min

Kogelbiefstuk met champignonsaus, geplette aardappels en snijbonen

Succes verzekerd met deze perfecte "AVG" (Aardappellen, Vlees en Groenten). Geniet van een heerlijke biefstuk met geplette aardappels en snijbonen, overgoten met een romige champignon saus!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Biefstuk
      150 g
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Roomboter
      10 g
    • Snijbonen
      200 g
    • Aardappelen
      225 g
    • Water
      120 ml
    • Runderbouillon
      stuks
    • Sjalot
      stuks
    • Knoflook
      stuks
    • Peterselie
      g
    • Kookroom
      75 ml
    • Champignons
      100 g
    • Olijfolie
      10 ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het voor verwarmen van de oven op 250 graden hete lucht.
    • 2
      Leg de biefstuk op een stukje aluminiumfolie uit de koelkast en bestrooi met peper en zout.
    • 3
      Doe de aardappels met schil en al in een pan en zet ze goed onder water.
    • 4
      Breng het water met de aardappels aan de kook en kook tot je de aardappels met een vork kan breken.
    • 5
      Giet de aardappels af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • 6
      Plet nu de aardappels met de onderkant van de pan en bestrooi de aardappels met olijfolie, peper en zout.
    • 7
      Plaats de aardappels voor minimaal 25 minuten in de oven.
    • 8
      Breng wederom water aan de kook om dadelijk je snijbonen in te koken.
    • 9
      Verwijder het onderste deel van de champignons en snijd in plakjes, snipper de ui/sjalot, verwijder de steeltjes van de peterselie en hak fijn.
    • 10
      Fruit de uitjes aan en pers de knoflook erbij, voeg de champignons toe en bak goudbruin.
    • 11
      Blus de champignons af met het water, bouillonblokjes en kookroom. (TIP! Blus eventueel af met witte wijn in plaats van water of voeg een scheut cognac toe).
    • 12
      Laat de saus nu indampen tot gewenste dikte.
    • 13
      Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm.
    • 14
      Kook de snijboontjes 8 tot 10 minuten in het kokende water.
    • 15
      Terwijl alles kookt, laat je een koekenpan alvast goed warm worden.
    • 16
      Doe olijfolie in de pan en bak de biefstuk goudbruin, voeg 1 el roomboter toe en laat de biefstukjes aan beide kanten 1 minuut bakken.
    • 17
      Doe de biefstuk in het stuk aluminiumfolie van eerder en laat 5 minuten rusten.
    • 18
      Giet de snijbonen af en haal de aardappeltjes uit de oven.
    • 19
      Leg alles samen op je bord en verdeel de champignonsaus over je biefstukje.
    • 20
      Eet smakelijk!
2025 © Eerlijk Eten