Vlees
30 min
30 min
Kogelbiefstuk met champignonsaus, geplette aardappels en snijbonen

Succes verzekerd met deze perfecte "AVG" (Aardappellen, Vlees en Groenten). Geniet van een heerlijke biefstuk met geplette aardappels en snijbonen, overgoten met een romige champignon saus!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Biefstuk150 g
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Roomboter10 g
- Snijbonen200 g
- Aardappelen225 g
- Water120 ml
- Runderbouillon1 stuks
- Sjalot1 stuks
- Knoflook1 stuks
- Peterselie7 g
- Kookroom75 ml
- Champignons100 g
- Olijfolie10 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het voor verwarmen van de oven op 250 graden hete lucht.
- 2Leg de biefstuk op een stukje aluminiumfolie uit de koelkast en bestrooi met peper en zout.
- 3Doe de aardappels met schil en al in een pan en zet ze goed onder water.
- 4Breng het water met de aardappels aan de kook en kook tot je de aardappels met een vork kan breken.
- 5Giet de aardappels af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- 6Plet nu de aardappels met de onderkant van de pan en bestrooi de aardappels met olijfolie, peper en zout.
- 7Plaats de aardappels voor minimaal 25 minuten in de oven.
- 8Breng wederom water aan de kook om dadelijk je snijbonen in te koken.
- 9Verwijder het onderste deel van de champignons en snijd in plakjes, snipper de ui/sjalot, verwijder de steeltjes van de peterselie en hak fijn.
- 10Fruit de uitjes aan en pers de knoflook erbij, voeg de champignons toe en bak goudbruin.
- 11Blus de champignons af met het water, bouillonblokjes en kookroom. (TIP! Blus eventueel af met witte wijn in plaats van water of voeg een scheut cognac toe).
- 12Laat de saus nu indampen tot gewenste dikte.
- 13Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm.
- 14Kook de snijboontjes 8 tot 10 minuten in het kokende water.
- 15Terwijl alles kookt, laat je een koekenpan alvast goed warm worden.
- 16Doe olijfolie in de pan en bak de biefstuk goudbruin, voeg 1 el roomboter toe en laat de biefstukjes aan beide kanten 1 minuut bakken.
- 17Doe de biefstuk in het stuk aluminiumfolie van eerder en laat 5 minuten rusten.
- 18Giet de snijbonen af en haal de aardappeltjes uit de oven.
- 19Leg alles samen op je bord en verdeel de champignonsaus over je biefstukje.
- 20Eet smakelijk!